[2.0 ABk] nie pali na benz przy cieplym silniku po remoncie
[2.0 ABk] nie pali na benz przy cieplym silniku po remoncie
W ostatni weekend byla u mnie robiona uszczelka pod glowica i od tego momentu cos sie zacselo dziac... Nie odpala na benzynie... Mam tez LPG i tu chodzi rozwiutko az milo slyszec Na samym poczatku strzeli mi bezpiecznik od wtryskow (15A), wymienilem i pali ale jak ide z rana to na benzynce odpala na dotyk ale jak juz sie rozgrzeje silnik to pare pary trzeba zakrecic i jednoczenie operowac pedalem gazu. Spotkal sie ktos kiedys z taka sytuacja? Dodam moze jeszcze ze zrobilem sobie w aucie przelacznik do pompy paliwa (po kradziezy ostatniego auta) i sytuacja wyglada tak ze podczas krecenia rozrusznikiem jak zaczne go przelączac to w pewnym momencie silnik zaskakuje na benzynie... Spotkal sie ktos kiedys z czyms takim?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Stu procentowej pewności nie mam, ale może to być wina regulatora ciśnienia paliwa. https://audi80.pl/b4-abk-wymiana-reg ... t14225.htmczartor pisze:jak juz sie rozgrzeje silnik to pare pary trzeba zakrecic i jednoczenie operowac pedalem gazu.
innowacji? chodzi ci o przelącznik do pompy?kajoj888 pisze:to jest raczej wina twoich innowacji kolego..
[ Dodano: 2011-03-19, 20:38 ]
acha... dodam jeszcze ze dzis zauwazylem ze obroty nie zawsze spadaja do konca i przez moment na postoju utrzymuja sie na ok 1200 obr/min a po kilkunastu sek spadaja na tysiac...