[b4] Szyberdach działała a już nie działa
[b4] Szyberdach działała a już nie działa
Witam
niewiem czy temat był już gdzies omawiany ale jestem tu nowy i nieznam sie na niczym.
kupilem niedawno wlasnie wyzej poisane autko i jestem bardzo zadowolony bo kupilem zadbany egzemplarz.
wszystko dzialalo do dzis , bylem na myjni samochodowej takiej ze sie wzuca 5zl sie myje lancą.
bo jak przyjechalem juz suchym autem dzis do pracy ,i chcialem otworzyc szyberdach tak do góry to zadzialal na chwile ale jak juz zamykalem i po chwili chcialem jednak go calkowicie otworzyc zeby sie przewietrzyl to juz nie dziala,szukalem w bezpiecznikach i nienzalazlem od szyberdachu,juz nawet rozebralem ta czesc gdzie silniczek ale tam wyglada wszystko jak nowe.
prosze o pomoc bo lubie auto przewietrzyc czasem a bez szyberdachu to trudna sprawa.
EDIT:
Kolego nie piszemy z włączonym Caps Lock'iem
niewiem czy temat był już gdzies omawiany ale jestem tu nowy i nieznam sie na niczym.
kupilem niedawno wlasnie wyzej poisane autko i jestem bardzo zadowolony bo kupilem zadbany egzemplarz.
wszystko dzialalo do dzis , bylem na myjni samochodowej takiej ze sie wzuca 5zl sie myje lancą.
bo jak przyjechalem juz suchym autem dzis do pracy ,i chcialem otworzyc szyberdach tak do góry to zadzialal na chwile ale jak juz zamykalem i po chwili chcialem jednak go calkowicie otworzyc zeby sie przewietrzyl to juz nie dziala,szukalem w bezpiecznikach i nienzalazlem od szyberdachu,juz nawet rozebralem ta czesc gdzie silniczek ale tam wyglada wszystko jak nowe.
prosze o pomoc bo lubie auto przewietrzyc czasem a bez szyberdachu to trudna sprawa.
EDIT:
Kolego nie piszemy z włączonym Caps Lock'iem
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, 16:59 przez VW_parts, łącznie zmieniany 2 razy.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
widziałem ze tam jest taki wygiety klucz imbusowy i pewnie do tego to słuzy ale jak to niby zrobić ??Szara80tkaTdi pisze:widze ze malo kto czyta zasady tytulowania tematow ...
z szyberdachami to bywa tak ze jak sobie zachca to sie zatna i trzeba im reka pomoc, dodatkowo jak zdejmiesz lampke w podsufitce to zobaczysz ze jest mozliwosc "na skroty go zamknac"
prosze wżuc fotke jesli to nie był by problem,
dziekuje
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Musisz taki pręt przesunąć i dopiero możesz kręcić tym wygiętym imbusem. Radziłbym Ci sprawdzić krańcówki w silniczku szyberdachu, bo to może one nie kontaktują i przez to on nie działa, jak kupiłem silniczek szybra do swojej B3 to też miałem ten problem, po rozebraniu i wyczyszczeniu krańcówek znikł <ok>
hmmm to ciekawe,moze jakies zabezpieczenie,ze jak idzie mróz to nie mozna otworzyć ??Dziki pisze:ja dodam że w układzie zarówno szyberdachu jak elektryczych szyb jest cos takiego jak bezpiecznik termiczny, znajduje się nad nogami kierowcy, zdejmujesz półkę i tam sie znajduje, by sprawdzic czy to on wstaw w jego miejsce jaki kolwiek bezpiecznik jeżeli zatrybi szyber to masz odpowiedź <ok>
jakiś patent :p
ale dziwne bo 3 dni dzialal normalnie tylko dzisiaj cos sie zaciął i wogóle nic po naciskaniu ,jak by prądu nie bylo
od jutra do srody mam wolne to sie pobawie i lookne co to moze byc,dziekuje za wszystkie sugestie
pawelrybak15 pisze:Musisz taki pręt przesunąć i dopiero możesz kręcić tym wygiętym imbusem. Radziłbym Ci sprawdzić krańcówki w silniczku szyberdachu, bo to może one nie kontaktują i przez to on nie działa, jak kupiłem silniczek szybra do swojej B3 to też miałem ten problem, po rozebraniu i wyczyszczeniu krańcówek znikł <ok>
Problem rozwiazany.cos sie zacielo.ruszylem kluczem.i juz dziala wszystko
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nieche mi sie tam juz zagladac ale mozna pociagnac swiatlo np z zegarów.lub podswietlenia pokretel nawiewu iby dzialalo
ja mam gorszy teraz problem bo czeka mnie wymiana nagrzewnicy,dzis juz zaslepiłem weże a podloge to mialem cała zielona od plynu z chlodnicy.
i wciaga olej ,mam nadzieje ze nie wciaga silnik,tylko leci z niego z okolic usczelki glowicy i w okolicach filtra oleju. bo to to sobie wymienie usczelki i bedzie ok,ale jak wciaga silnik to do żyda bo pewnie naprawa nieoplacalna
ja mam gorszy teraz problem bo czeka mnie wymiana nagrzewnicy,dzis juz zaslepiłem weże a podloge to mialem cała zielona od plynu z chlodnicy.
i wciaga olej ,mam nadzieje ze nie wciaga silnik,tylko leci z niego z okolic usczelki glowicy i w okolicach filtra oleju. bo to to sobie wymienie usczelki i bedzie ok,ale jak wciaga silnik to do żyda bo pewnie naprawa nieoplacalna