[All] Opony na LATO - jakie wybrać ?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
mefix17, ja kupowalem na oponeo i polecam portal, przesylka w cenie opon dowoz pod same drzwi i ceny mega konkurencyjne niz w warsztatach oponiarskich...
to zalezy od et felgi od wartosci obnizenia samochodu, od tego czy masz sport amory... ja swego czasu na 17x10 mialem 225/35, nie wiem dokladnie jakie rozmiary sa ogolnodostepne dla 18", ale mysle ze przy dobrym odsadzeniu mozesz dojsc do 245/45 bo gdzies na allegro widzialem (ale cabrio) na sprzedaz na takiej szerokosci felgi, z tym ze wciaz mowie o 17"mikoPKK99 pisze:jaka jest maksymalna szerokość dla opony na fele 18x10
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no i niestety żaden sklep ze swoimi cenami nie ma szans z oponami używanymi.ktoś powie że z takimi oponami różnie bywa no ale prawda jest taka że za małe pieniądze można wyrwać świetne opony.moje ostatnie opony które kupiłem firmy Dunlop.dałem za nie 80 zł za sztukę,jeździłem 4 sezony a za takie same w sklepie musiał bym dać minimum 270zł za sztukę a pojeździł bym na nich pewnie z jeden sezon więcej... 320zł a 1080zł hmm co lepsze?? na ten sezon mam już upatrzone dwie oponki Dunlop i dwie Michelin za 90zł sztuka,7mm bieżnika...
ET jest na tyle duże , że jest pole manewru. Glebung wynosi -60, z tym, że na przód jest fela 8.5' i tu nie mam problemu, bo idzie semi slik. Mam możliwość zejścia rantem na 9.5' na tył, wolałbym jednak zostać przy 10' na tyle - wiadomo, lepiej jak jest więcej. Ktoś może coś pomóc?Kolczat pisze:mefix17, ja kupowalem na oponeo i polecam portal, przesylka w cenie opon dowoz pod same drzwi i ceny mega konkurencyjne niz w warsztatach oponiarskich...
to zalezy od et felgi od wartosci obnizenia samochodu, od tego czy masz sport amory... ja swego czasu na 17x10 mialem 225/35, nie wiem dokladnie jakie rozmiary sa ogolnodostepne dla 18", ale mysle ze przy dobrym odsadzeniu mozesz dojsc do 245/45 bo gdzies na allegro widzialem (ale cabrio) na sprzedaz na takiej szerokosci felgi, z tym ze wciaz mowie o 17"mikoPKK99 pisze:jaka jest maksymalna szerokość dla opony na fele 18x10
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja z przodu i z tyłu mam dunlopy SP Sport 205/60 r15 jeździłem na nich 4 sezony i teraz już zacząłem piaty ale będę musiał je zmienić bo maja ok 4mm bieżnika i na mokrym są trochę śliskie.ale kupiłem je używane za 80zł sztuka miały wtedy ok 7mm bieżnika i zrobiłem na nich ponad 60 tys km.naprawdę bardzo dobre opony.jak się trafi na dobrą hurtownie z oponami to można naprawdę świetne opony kupić w bardzo dobrej cenie.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
hudy, nie mieszkamy daleko od siebie... gdzie masz ta gurtownie? maja tam niskoprofilowe opony, typu 205/40? tez mi sie wydaje ze taka uzywke oplacalo by sie kupic, ale max 2letnia, wiecie wy na swoich rozmiarach seryjnych mozecie jezdzic spokojnie na 10letnich, ale ja juz doswiadczylem jazdy na 5cio letniej oponie na naciagu i nie polecam nikomu tego doswiadczenia...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no faktycznie nie daleko mamy do siebie.opony kupuje w dwóch miejscach jednak nie na moim terenie.jedno miejsce jest w Krakowie koło ronda matecznego.jadąc od Wieliczki to ok 200 metrów za rondem.są tam dwie hale wypełnione oponami.a drugie miejsce to za Kętami jadąc na Bielsko też dość sporo opon mają.Niestety nigdzie na terenie bliżej mnie takich miejsc nie znalazłem.kiedyś była taka hurtownia w Sosnowcu jednak ostatnio tamtędy przejeżdżałem to nawet hangar już nie stoi...
[ Dodano: 2011-03-20, 21:14 ]
[ Dodano: 2011-03-20, 21:14 ]
audi mam już 5 lat i dwa lata temu kupiłem nowe zimówki a tak to kupowałem tylko opony używane czy to letnie czy zimowe.jeśli opona nie jest stara i nie jest zdarta to można śmiało kupić.mefix17 pisze:hudy, Dużo opon zamówiłeś w ten sposób i czy twoi znajomi też tak zamawiają?
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nigdy jeszcze tam nie zamawiałem.ale teraz z ciekawości wszedłem i sprawdziłem te opony które miałem dotychczas.kupiłem wtedy Dunlor SP Sport 01 w rozmiarze 205/60 r15 za 80zł sztuka a na tym serwisie co podałeś jedna taka opona kosztuje 306zł więc różnica jest spora...mefix17 pisze:hudy, To nie zamawiasz na oponeo?
[ Dodano: 2011-03-20, 21:27 ]
poczekaj do następnego tygodnia bo pojadę z towarem do Bielska to zajrzę tam co mają i czy coś już przywieźli na ten sezon bo jeszcze w tym roku tam nie byłem.możesz podać mi jaki rozmiar opony cię interesuje to sprawdzę co i w jakich cenach mają.co do samej hurtowni to jest ona na na drodze prowadzącej z Bielska na Kęty jakieś 2-3 kilometry przed Ketami.Po prawej stronie jest hurtownia z oponami a na przeciwko hurtownia z felgami...Kolczat pisze:zapodaj mi dokladniejsze info na temat tej hurtowni za Kętami, tam bede mial najblizej