[Coupe S2] zderzak od 80 B4
[Coupe S2] zderzak od 80 B4
heja,
pytanko mam:
czy zderzak ktory jezdzil na 80 B4 sedan bedzie pasowal do 80 b4 coupe '91 (S2)?
chodzi mi o to czy maja identyczne punkty mocowan?
i jeszcze jedno: na co zwrocic uwage przy zakupie takiego zderzaka NA ODLEGLOSC!?
dzieki i pozdro!
pytanko mam:
czy zderzak ktory jezdzil na 80 B4 sedan bedzie pasowal do 80 b4 coupe '91 (S2)?
chodzi mi o to czy maja identyczne punkty mocowan?
i jeszcze jedno: na co zwrocic uwage przy zakupie takiego zderzaka NA ODLEGLOSC!?
dzieki i pozdro!
Ostatnio zmieniony 21 sie 2007, 14:04 przez S2NAKE, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Na 100% Ci nie powiem, ale nie powinno być problemu z założeniem tego zderzaka do S2.
Na co zwracać uwagę :roll: no raczej na wszystko. Przede wszystkim czy nie jest popękany(strona zewnetrzna i wewnętrzna), czy ślizgi boczne nie są pourywane(trudno to naprawić), no i czy jest kompletny(o ilę Cię taki interesuje).
Chcesz sobie sprawić zderzak zastępczy?
Na co zwracać uwagę :roll: no raczej na wszystko. Przede wszystkim czy nie jest popękany(strona zewnetrzna i wewnętrzna), czy ślizgi boczne nie są pourywane(trudno to naprawić), no i czy jest kompletny(o ilę Cię taki interesuje).
Chcesz sobie sprawić zderzak zastępczy?
Jak zakładałem do swojego avanta zderzak od S2 to musiałem wywiercić cztery otwory (po dwa na jedna stronę) w przednich mocowaniach i dodatkowy odciąć przedłużenie tych mocowań bo stawiało opór.
Czyli zakładając odwrotnie z B4 do S2 będzie brakowało Ci tych przedłużeń mocowania w zderzaku - to co wyciąłem. Ponadto w S2 zderzak mocowany jest na przodzie (2x uchwyty) oraz do nadkoli - nie ma w nim ślizgów po bokach tak jak w B4.
Chyba rzadko kto robi taką zamianie :shock: więc może być ciężko jednoznacznie ustalić. Tak czy inaczej na pewno dobrze sie wpasuje a mocowania będzie można dostosować.
Czyli zakładając odwrotnie z B4 do S2 będzie brakowało Ci tych przedłużeń mocowania w zderzaku - to co wyciąłem. Ponadto w S2 zderzak mocowany jest na przodzie (2x uchwyty) oraz do nadkoli - nie ma w nim ślizgów po bokach tak jak w B4.
Chyba rzadko kto robi taką zamianie :shock: więc może być ciężko jednoznacznie ustalić. Tak czy inaczej na pewno dobrze sie wpasuje a mocowania będzie można dostosować.
dzieki wszystkim za odpowiedzi, ale widze ze zamotalem
zderzak
http://allegro.pl/item227000454_zderzak ... anio_.html
pytalem czy pasuje bo jezdzil na b4 sedan...
no chyba nie s2 sedan bo to rarytas...
gosc mowi ze pasuje ale zawsze lepiej zapytac ekspertow...
zderzak
http://allegro.pl/item227000454_zderzak ... anio_.html
pytalem czy pasuje bo jezdzil na b4 sedan...
no chyba nie s2 sedan bo to rarytas...
gosc mowi ze pasuje ale zawsze lepiej zapytac ekspertow...
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Black Spider
- Forum Audi 80