[All] Silniczki reg. wysokosci lamp
[All] Silniczki reg. wysokosci lamp
Mam pytanie czy jest mozliwosc regulacji potencjometru w silniczkach reflektorów, chodzi o to ze 1 silniczek działa ale w mniejszym zakresie niz ten drugi tzn. po obnizeniu na 1 poziom 1 silniczek opuszcza lampe nizej niz ten drugi. Spotkał sie juz ktos z takim czymś.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
możliwe że masz 2 różne silniczki-inaczej tego nie da się wytłumaczyć
Nie wiem czy tam jest potencjometr aby ręcznie przestawić, na silniczki działa to samo napięcie,ten sam opór i powinny działać tak samo(jeśli są identyczne) ewentualnie masz spadek napięcia po jednej ze stron.
w 80 jak zakładałem silniki to trzeba było najpierw je wyzerować(jeden poziom-na sucho) i dopiero zakładać aby dobrze działały-może w a4 jest podobnie.
albo jedna z najprostrzych rad-rozkręć lampy i zobacz czy przypadkiem nic nie blokuje-nie stawia oporu
Nie wiem czy tam jest potencjometr aby ręcznie przestawić, na silniczki działa to samo napięcie,ten sam opór i powinny działać tak samo(jeśli są identyczne) ewentualnie masz spadek napięcia po jednej ze stron.
w 80 jak zakładałem silniki to trzeba było najpierw je wyzerować(jeden poziom-na sucho) i dopiero zakładać aby dobrze działały-może w a4 jest podobnie.
albo jedna z najprostrzych rad-rozkręć lampy i zobacz czy przypadkiem nic nie blokuje-nie stawia oporu