tomekk666 pisze:Pierwsza poduszka wyciągnięta z B4 1Z 93 rok M94 Nr:8A0 412 355B
Po wrzuceniu tego numeru do ETKI nie ma nic na ten temat.
Nie ma żadnej wzmianki w:
Numer części
nie znaleziony w grupie głównej
Ślad Części Aktualny model
Nie znaleziono
Ślad części Wszystkie modele
Nie znaleziono
tomekk666 pisze:Druga wyciągnięta z B4 ABT 91rok M92 Nr:8A0 412 355A
Po wrzuceniu tego numeru do ETKI nie ma nic na ten temat.
Nie ma żadnej wzmianki w:
Numer części
nie znaleziony w grupie głównej
Ślad Części Aktualny model
Nie znaleziono
Ślad części Wszystkie modele
Nie znaleziono
Numery standartowo wpisane bez spacji wiec nie ma mowy o złym wpisaniu czy literówce.
ETKA aktualna obecnie wersja 7.0 aktualizacja 597
Wrzucenie tego numeru do nowszego wydania ETKI nic nie daje bo producent juz i tak nie aktualizuje bazy danych części dla A80
powód prosty Stary model :cry:
Jedyne rozwiązanie jakie mi się nasuwa to w/w przez Ciebie numery to części bez tzw części zastępczej.
Zapewne numery są nieaktywne ponieważ jakby nie patrzeć i jakby nie szukać po ETCE i ELSIE nic nie występuje pod takim numerem.
Dla większej pewności wrzuciłem podane przez Ciebie numery tj
8A0412355A oraz 8A0412355B
Do wyszukiwarki
sklep.intercars.com.pl
numery występują jako części zamienne. Ich opis jest śladowy tylko ogólniki jednak ich stan magazynowy w prawie wszystkich przypadkach wynosi 0 czyli teoretycznie jest niedostępny.
Poza tym czytając opisy części jest tam wyraźnie napisane, że towar występuje bez łożyska kulkowego. czyli sama poduszka i/lub jako zestaw naprawczy innego zestawu w przypadku pozycji firmy BOGE
Drążąc temat myślę ze VW/AUDI na początku produkcji wypuściło te częsci jako osobne podzespoły z możliwością wymiany tylko poszczególnych elementów tzn samej gumy lub łożyska a dopiero później wprowadziła jeden typ poduszki jako zintegrowana całość z łożyskiem.
Jak pisałem wcześniej ETKA wskazuje tylko jeden typ poduszki dla wszystkich modeli Audi 80 B3 i B4 niezależnie czy to diesel, benzyna R4/R5 czy V6, ośka czy Quattro, Limo, Avant, Coupe, Cabrio, dla wszystkich roczników.
Szukałem na wiele różnych sposobów i za każdym razem jest tylko jeden numer tejże poduszki tj:
8A0412323D
Może ktoś z Klubowiczów dysponuje jakimś starszym wydaniem ETKI tj 6.0 lub 5.0
może tam będzie jakaś wzmianka odnośnie tych numerów.
Jednak wątpię aby cokolwiek się wtedy zmieniło gdyż ostatnim razem w ASO Skody szkukając przewodów paliwowych do Felicji AEX 1999r
Okazało się ze Numery VW jest nieaktualny i trzeba było przeszukiwac papierowe katalogi w segregatorach gdyż ten model posiadał stary typ oznaczenia części tzn numery starej skody ( tak jak skoda 105, 120, favorit ) i one się niepokrywają z aktualnymi numerami.
W Audi i VW tak samo występuja stary system katalogowania części tj numery zaczynające się od np
357 XYZ XYZ (x)
811 XYZ XYZ (x)
171 XYZ XYZ (x)
Jeśli ktoś ma jakieś dodatkowe info nie pisze bo przyda się potomnym.