[B3 1.8 PM] Głosny stuk przy gwaltownym ruszaniu
Zlokalizowałem stukanie i ewidentnie dobiega z okolicy przedniego lewego koła. Ostre ruszenie na wprost to stuk i taki sam pojawia się przy ruszeniu w prawo. Czy to przegub zewnętrzny lewy? Poza tym skręcając w prawo w tylnym kole słychać szum czy inaczej mówiąc chrobotanie. Czy to wina łożyska czy może szczęki już się skończyły?
stuki przy ruszaniu z lewej strony z przodu
Witam!Ja tez mialem problem z lokalizacja tych stukow podczas energicznego ruszania tym bardziej,ze cale zawieszenie zmienilem,a halas pozostal.Nawet diagnosta nic nie znalazl,ale metoda prob i bledow doszedlem przyczyny,ktorej nie bralem wczesniej pod uwage,a konkretnie to przednia lewa poduszka silnika.Wymienilem ja pol roku wczesniej,bo byla ewidentnie rozwulkanizowana,dlatego nie bralem jej pod uwage teraz.Moze malo kto wie,ze jest ona gumowo-olejowa.U mnie rozszczelnilo sie polaczenie,plyn wyciekl,a obie polowki poduszki zaczely sie ruszac wzgledem siebie,czego nie dalo sie stwierdzic bez jej demontazu.I tu mala dygresja.Chcac wtedy zaoszczedzic,kupilem tani zamiennik f-my AutoMega.Blad!Nigdy tego szajsu nie kupowac!Teraz dalem SWAG,okaze sie po czasie czy to dobry wybor.Mam nadzieje,ze komus moje perypetie pomoga.Pozdrawiam!