[80 1.9 tdi 1z 90 km]pecherzyki powietrza w przewodach
pozwole sobie odnowic temat... kupilem gruszke i pocisnołem troche paliwa w uklad na sile, deikatnie wybilo paliwo na wylocie do pompy, poprawiłem i dalej bable, takie ciag okolo 15cm jeden babel za drugim, w (z)rzadku, nigdzie indziej nie wybilo, jest tez mala drobnizna na przezroczystym od powrotu, jeszcze tylko tego "podgrzewacza" nie ruszałem, zaraz obadam i zobaczymy,
PS. mam taki maly pomysl jesli chodzi o te sitko/filterek w baku (nie wiem jak sie to dokladnie nazywa i jak wygada, nie ruszałem baku jeszcze) ale ja np bym zapioł gruszke na na tym miedzianym? wezu ktorym idzie waha ze zbiornika, w druga strone to sitko/filtr TEORETYCZNIE samo powinno sie "wyczyscic" na jakis czas :roll:
PS. mam taki maly pomysl jesli chodzi o te sitko/filterek w baku (nie wiem jak sie to dokladnie nazywa i jak wygada, nie ruszałem baku jeszcze) ale ja np bym zapioł gruszke na na tym miedzianym? wezu ktorym idzie waha ze zbiornika, w druga strone to sitko/filtr TEORETYCZNIE samo powinno sie "wyczyscic" na jakis czas :roll:
krew mnie zalewa... od tego szukania dziury w calym wyszla mi tulejka z "korpusu" tej gury filtra paliwa... myslalem ze to jest jedna calosc a z tego co saie przyjzalem to ta tulejka jest jakos zaklejona/uszczelniona, dzika sytuacja bo dzis w nocy musze przejechac cala polske a tu taki zonk, narazie zrobilem to na krotko, tj. pominolem filtr paliwa i wasdzilem taki maly filterek, dzies tam chyba dalej jest nieszczelnosc bo w tym malym opada stan, wezyk wykluczam bo dałem tam fi6 zeby ciasnuiej lezał,
da sie jakos ta tulejke tam "zakleic" ? jedyne co przychodzi mi do glowy to poksipol albo cyna (tak jak laczy sie miedziane rurki)
da sie jakos ta tulejke tam "zakleic" ? jedyne co przychodzi mi do glowy to poksipol albo cyna (tak jak laczy sie miedziane rurki)