[all] Brud nie do usunięcia
[all] Brud nie do usunięcia
Wczoraj myłem moje Audi i napotkałem trudności z pewnym czymś co nie chce zejść (ojciec mówi że asfalt)
Nie idzie tego zmyć ani zdrapać (paznokciem)
Czy są środki które pomogły by z usunięciu tego, bo nie wygląda to za ciekawie a pełno tego na masce i dachu, a nie chciałbym uszkodzić lakieru (wystraczy że pies poprzedniego właściciela, próbował się włamać do samochodu -.-)
Nie idzie tego zmyć ani zdrapać (paznokciem)
Czy są środki które pomogły by z usunięciu tego, bo nie wygląda to za ciekawie a pełno tego na masce i dachu, a nie chciałbym uszkodzić lakieru (wystraczy że pies poprzedniego właściciela, próbował się włamać do samochodu -.-)
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Jeżeli tak jest, mogą to być np. krople asfaltu/smoły którą zalewają dziury w asfalcie po uprzednim wsypaniu kamieni, w lato to się przy dużych temp. rozpuszcza i można tym sobie pochlapać błotniki/zderzaki, zmyjesz to najbezpieczniej dla lakieru ropą, pójdzie też benzyna i innymi rozpuszczalnikami.(ojciec mówi że asfalt)
http://allegro.pl/plastmal-legendarna-t ... 34546.html
Ten środek usuwa dobrze smołe i dodatkowo nabłyszcza lakier i zapobiega brudzeniu. Polecam bo sam tego używam:)
Ten środek usuwa dobrze smołe i dodatkowo nabłyszcza lakier i zapobiega brudzeniu. Polecam bo sam tego używam:)
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
mati_412 pisze:http://allegro.pl/plastmal-legendarna-t ... 34546.html
Kod: Zaznacz cały
Nie stosować do czyszczenia powierzchni chropowatych plastików i gumowych
Popieram kolegę wyżej, jestem lakiernikiem samochodowym i często mam do czynienia ze smołą na dolnych częściach karoserii i też uważam, że najlepsza jest benzyna ekstrakcyjna, co do rozpuszczalnika to nie polecam bo czy masz kolor w akrylu czy metalik(nawierzchnia bezbarwna też jes akrylowa) bardzo łatwo można sobie zniszczyć powłokę i wtedy zostaje :-x :cry: