ja tez czasem mam wrazenie jak by mi ktorys klepal,ale to dopiero jak juz bedzie cieplo zrobie.
pozdrawiam

Nie wiem czy wymiana samych popychaczy może dawać aż takie efekt ale na pewno poprawia to pracę silnika. Ponieważ klepiące popychacze = zawory nie pracują tak jak pracować powinny, zamykają się ciut później itp. Więc naprawa tej usterki na pewno wpływa pozytywnie na osiągi silnika.hudy pisze:co ciekawe na autostradzie kumpla samochód przed wymianą popychaczy rozpędzał się do około 165km\h a teraz bez większych problemów leci 185km\h
no w sumie nic nie było więcej robione ale może miały na to wpływ warunki atmosferyczne... druga sprawa to mechanik lekko spieszył robotę bo uszczelka pod dekiel się podwinęła i była dość spora dziura w silniku że jak wlewaliśmy olej do silnika to wylewał się z lewej strony na ziemie <ok> ale naprawił to oczywiście za darmo więc stracił 50zł na nowa uszczelkęLabiel pisze:Nie wiem czy wymiana samych popychaczy może dawać aż takie efekt ale na pewno poprawia to pracę silnika. Ponieważ klepiące popychacze = zawory nie pracują tak jak pracować powinny, zamykają się ciut później itp. Więc naprawa tej usterki na pewno wpływa pozytywnie na osiągi silnika.