[80 b4 1z] słabe cisnienie płynu chłodzącego
cieknący płyn
Witam
Mam problem z wyciekającym płynem ze zbiorniczka wyrównawczego, otóż ostatnie trzy tysiące kilometrów nie dolewałem prawie nic płynu a dziś otwieram maskę zbiorniczek zlany jakby od korka ,musiałem dolać z litrę płynu,czy wymiana korka pomoże czy to coś innego,co jeszcze sprawdzić.Silnik 1z
Mam problem z wyciekającym płynem ze zbiorniczka wyrównawczego, otóż ostatnie trzy tysiące kilometrów nie dolewałem prawie nic płynu a dziś otwieram maskę zbiorniczek zlany jakby od korka ,musiałem dolać z litrę płynu,czy wymiana korka pomoże czy to coś innego,co jeszcze sprawdzić.Silnik 1z
Moja propozycja kolego jest taka by sprawdzić na nagrzanym silniku czy nie wydostaje się para może masz niewielką dziurkę w chłodnicy która nie powoduje znacznego wycieku który mógł byś zauważyć pod samochodem lub na chodnika a pod wpływem temp i ciśnienia po prostu paruje i stąd ten ubytek. :lol: Jeśli natomiast nic nie zauważysz to jak już pisali chłopaki wcześniej zobacz przewody pod zaciskami może któryś sparciał ze starości lub jest przetarty i też pod ciśnieniem cieknie. :shock: