Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 1z] słabe cisnienie płynu chłodzącego

tsmoluch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tsmoluch » 12 mar 2011, 15:03

narazie niema problemu moze sie uda moze nie pojezdzi zobaczysz nie jestesmy prorokami :) pozdro

rysiek500
Forum Audi 80
Forum Audi 80

cieknący płyn

Post autor: rysiek500 » 07 kwie 2011, 18:29

Witam
Mam problem z wyciekającym płynem ze zbiorniczka wyrównawczego, otóż ostatnie trzy tysiące kilometrów nie dolewałem prawie nic płynu a dziś otwieram maskę zbiorniczek zlany jakby od korka ,musiałem dolać z litrę płynu,czy wymiana korka pomoże czy to coś innego,co jeszcze sprawdzić.Silnik 1z

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 07 kwie 2011, 19:36

a miałeś dobrze dokręcony korek?? zazwyczaj jak słabo się dokręci to para,opary płynu wydostają się przez korek i robią nalot na zbiorniczku.jeśli mówisz że aż litr ci ubyło to powinieneś mieć zlane wszystko pod zbiorniczkiem nie tylko zbiorniczek...

elvis998
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elvis998 » 09 kwie 2011, 12:25

Moja propozycja kolego jest taka by sprawdzić na nagrzanym silniku czy nie wydostaje się para może masz niewielką dziurkę w chłodnicy która nie powoduje znacznego wycieku który mógł byś zauważyć pod samochodem lub na chodnika a pod wpływem temp i ciśnienia po prostu paruje i stąd ten ubytek. :lol: Jeśli natomiast nic nie zauważysz to jak już pisali chłopaki wcześniej zobacz przewody pod zaciskami może któryś sparciał ze starości lub jest przetarty i też pod ciśnieniem cieknie. :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl