[80 B4 1.8] przebicie na fajkach
[80 B4 1.8] przebicie na fajkach
Hey.Podczas sprawdzania swiec czy daja iskre poraził mnie prąd, gdy trzymałem fajke.Rozumiem ze mam jakies przebicie,lecz jestem ciekaw czy po wymianie tych przewodow do świec te przebicie ustapi ,czy tez przyczyna moze byc jeszcze w innym miejscu.Dodam ze mam nierowne obroty , wskazówka predkosciomierza faluje i dodatkowo autko czasami szarpie.Z gory dzieki za kazda pomoc
Ostatnio zmieniony 22 sie 2007, 20:39 przez dzialus, łącznie zmieniany 1 raz.
teraz juz mam te metalowe obwódki,bo dzis takie to przewody kupiłem za 70 zl,i prawdopodobnie to bylo przyczyna poszarpywania,bo po przejechaniu kilku kilometrow jak narazie nic zlego w pracy silnika nie zauwazyłem poza tym ze w dalszym ciagu mam nierowne obroty i falująca wskazówke obrotomierza.Na forum zazwyczaj ktoś pisze ze prawdopodobnie przyczyna tkwi w krokowcu,który to trzeba przeczyścic , lecz pytanie gdzie on sie znajduje????
to jezeli masz plaski filtr powietrza to masz wtrysk wielo-punktowy, silniczek krokowy mogl sie zabrudzic, na forum sa opisane mozliwosci wyczyszczenia takich silniczkow krokowych. A silniczek krokowy wyglada mniej wiecej tak link i musisz go szukac przy obudowie filtra powietrza.