[B4 1Z] gaśnie po wciśnięciu sprzęgła
[B4 1Z] gaśnie po wciśnięciu sprzęgła
witam wszystkich i mam nadzieje że mi ktoś pomoże chodz jestem u was pierwszy raz.
Mam problem z moją 80, jest to silnik 1.9 tdi 90 konna, a mianowicie podczasw jazdy gdy silnik już się zagrzeje podczas dojeżdzania do świateł lub skrzyżowania po wciśnięciu sprzęgła samochód mi gaśnie, ale zaraz odpalam i jade dalej, nie wiem co jest grane znajomi doradzają mi wiele rużnych usterek a ja już z tago kompletnie zgłupiałem
Proszę o pomoc może ktoś miał podobną awarię.
Mam problem z moją 80, jest to silnik 1.9 tdi 90 konna, a mianowicie podczasw jazdy gdy silnik już się zagrzeje podczas dojeżdzania do świateł lub skrzyżowania po wciśnięciu sprzęgła samochód mi gaśnie, ale zaraz odpalam i jade dalej, nie wiem co jest grane znajomi doradzają mi wiele rużnych usterek a ja już z tago kompletnie zgłupiałem
Proszę o pomoc może ktoś miał podobną awarię.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
najlepiej podłącz VAGa <ok> bo nie wiem co może być przyczyną :roll: noże potencjometr gazu szwankuje? bo w sumie sprzęgło niewiele ma wspólnego z gazem i obrotami
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2011, 15:10 przez gibaj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
To że go sprawdzał ,nie znaczy że jest dobry ,może się zacinać .Poza tym błąd zaworu n109 będzie również powodować chwilowy brak obwodu elektrycznego na zaworze ,silnik wtedy zgasnie ,jak u ciebie .Powodem może być np. brak styku na przewodzie zasilającym n 109,co często się zdarzapisako pisze:oraz zawór odcinający dopływ paliwa ale kumpel mówił że on jest dobry bo go sprawdzał
tomasse, spięcie na krótko to znaczy że to zaworka podajesz +12 prosto od akumulatora, aby zgasić autko musisz odłączyć kabel
pisako, kolega MUNIOR wyjaśnił w czym tkwi problem
Jak masz koło pompy kostkę 3-pin, przeczyść w niej styki i zobacz czy pomoże coś to, jak nie to po mojemu zaworek do wymiany będzie.
pisako, kolega MUNIOR wyjaśnił w czym tkwi problem
MUNIOR pisze:To że go sprawdzał ,nie znaczy że jest dobry ,może się zacinać .Poza tym błąd zaworu n109 będzie również powodować chwilowy brak obwodu elektrycznego na zaworze ,silnik wtedy zgasnie ,jak u ciebie .Powodem może być np. brak styku na przewodzie zasilającym n 109,co często się zdarza
Jak masz koło pompy kostkę 3-pin, przeczyść w niej styki i zobacz czy pomoże coś to, jak nie to po mojemu zaworek do wymiany będzie.