Witam. o kilku miesięcy zaobserwowałem dziwne zjawisko w AFN z rodzinnego dorobku. Mianowicie starsznie osmala wydech - końcówki wydechu do tego stopnia ze az doczysci cięzko. Dla porównania w moim 1z zero takiego efektu, oba auta nie maja katalizatorów i teraz moje pytanie brzmi bo bo w sumie błahostka - od czego tak czarnieje i osmala wydech? U mnie wydech świeci jak nowy i zero osmolenia nawet po ciezkim butowaniu...
Pozdrawiam serdecznie
[A4 AFN] Strasznie osmala końcówki wydechu
Re: [A4 AFN] Strasznie osmala końcówki wydechu
icemerc pisze:Witam. o kilku miesięcy zaobserwowałem dziwne zjawisko w AFN z rodzinnego dorobku. Mianowicie starsznie osmala wydech - końcówki wydechu do tego stopnia ze az doczysci cięzko. Dla porównania w moim 1z zero takiego efektu, oba auta nie maja katalizatorów i teraz moje pytanie brzmi bo bo w sumie błahostka - od czego tak czarnieje i osmala wydech? U mnie wydech świeci jak nowy i zero osmolenia nawet po ciezkim butowaniu...
Pozdrawiam serdecznie
moze masz jakis filtr do wymiany lub glowica juz swoje widziala.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2013, 23:13 przez VW_parts, łącznie zmieniany 1 raz.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Zawsze będzie osmolony u mnie też taj jest co wypoleruje pośmigam trochę i już końcówki czarne wiesz może już gdzieś wtrysk leje ale odkąd zawsze pamiętam to jak go przyciśniesz na 2 i 3 biegu do 3.5 tyś to zadymia .Dodam że silnik nie bierze oleju korekcje na wtryskach ma prawie bardzo dobre tak już widocznie musi być
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
icemerc pisze:o kilku miesięcy zaobserwowałem dziwne zjawisko w AFN z rodzinnego dorobku. Mianowicie starsznie osmala wydech
Własnie możliwe i to bardziej niż z powodu oleju .Żle rozpylone i nie spalone do końca paliwo ,za duża dawka ,jazda na krótkich odcinkach .Moja końcówka też przykopcona po pewnym czasie ,mimo że wtryski zdrowe i cała reszta .Na nasze szczęście ,nasze bryki nie mają takich bajerów jak filtry cząstek stałych więc okopcona mniej lub bardziej końcówka to normalnespeckom pisze:bo od paliwa to chyba niemozliwe
Hmmm ojciec dziennie pokonuje do pracy i z powrotem ok 40 km dawka ustawiona na 3,6-3,8.... U mnie dla odmiany silnik na wiekszych wtryskach po sofcie dawka 3,0-3,2 i koncówki jeszcze nie były osmolone w sumie od roku czasu jak je wypolerowałem :mrgreen:MUNIOR pisze:Żle rozpylone i nie spalone do końca paliwo ,za duża dawka ,jazda na krótkich odcinkach
także dziwne... ropa chrzczona lub juz wtryski podlewaja.... :?: :?: