[B4 SEDAN] & COUPE - różnica między zderzakami tył
Napisze krótko chyba zrezygnuje z rezania ponieważ nie ma sensu spawać plastików pociętych do siebie za względu na to iż pużniej będzie trzeba nawalić od cholery żywicy i szpachlu.Próbowałem w sobote w domu pospawać to wyszło ok ale tak się powyginał od temp. że jak wyżej pisłaem nie ma sensu
Stwierdziłem że kupie wysokiej jakości laminat i postaram się go zbliżyć jak najbardziej do orginału bo niestety koszt zderzaka ori używanego to około 1500zł
Stwierdziłem że kupie wysokiej jakości laminat i postaram się go zbliżyć jak najbardziej do orginału bo niestety koszt zderzaka ori używanego to około 1500zł
Super to czekam na odpowiedz może się zgodzi <ok>maniekmac pisze:DYZIO - w mojej wiosce gościu (mechanik) ma taką maszynkę i spoko to robi ale czy mu się będzie chciało? obadam kwestie
Działaj działaj foty tylko później wrzuć <ok>king86 pisze:A ja sie troszeczke pobawie tylko musze czas znalezc <ok> ale mysle ze na nowy rok <mikolaj> juz cos bedzie...
Było już wielu co próbowało....
Problem nie jest tylko w tym że te zderzaki mają za krótkie boczki, największy problem to bardziej zaokrąglony tył zderzaka. To tak jak z blendą cabrio do sedana, trzeba ostro ciąć zeby krzywizna mniej więcej pasowała, a i tak nie będzie to nigdy wyglądało super.
Nie da rady... jednym słowem.
Problem nie jest tylko w tym że te zderzaki mają za krótkie boczki, największy problem to bardziej zaokrąglony tył zderzaka. To tak jak z blendą cabrio do sedana, trzeba ostro ciąć zeby krzywizna mniej więcej pasowała, a i tak nie będzie to nigdy wyglądało super.
Nie da rady... jednym słowem.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Tutaj mamy praktycznie fotostory z rezania zderzaka Coupe do sedana.
https://audi80.pl/80-b4-abk-project- ... htm#453021
Mi się podoba. Nawet fajnie to wyszło.
https://audi80.pl/80-b4-abk-project- ... htm#453021
Mi się podoba. Nawet fajnie to wyszło.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Na razie spawacz dostał S2 przedni do reanimacji bo strasznie złachany kupiłem.
Jak ogarnie i polakieruje przód to dostanie do robienia tylni.
Co do foty to raczej będzie foto dwóch tylnich i foto końcowe na aucie bo nie ja go bede robił tylko wolę to dać komuś kto sie na tym zna.
Seba044 dał dobre fotostory więc i tak nie ma sensu powielać.
Mam nadzieję że starczy mi determinacji na ten tylni czyli $$$. :mrgreen:
Jak ogarnie i polakieruje przód to dostanie do robienia tylni.
Co do foty to raczej będzie foto dwóch tylnich i foto końcowe na aucie bo nie ja go bede robił tylko wolę to dać komuś kto sie na tym zna.
Seba044 dał dobre fotostory więc i tak nie ma sensu powielać.
Mam nadzieję że starczy mi determinacji na ten tylni czyli $$$. :mrgreen:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
gornik, a bo ostatnio mam dużo na łbie i na portfelu. (egzamin na uprawnienia budowlane i co za tym idzie duże wydatki i braki czasu, dzięki Bogu do przodu, teraz zmiana pracy i praca chwilowo na dwóch posadach przez okres przejściowy).
Jedno i drugie (zwłaszcza pierwsze) szarpnęło kasy i dużo czasu zabiera (zabrało).
Tylne zdesie kupione czekają na kasę i trochę czasu.
Zderzak przedni dany typowi do przywrócenia do stanu używalności ale nie ma za bardzo za co odebrać więc i on się jeszcze do roboty nie wziął a że nie ma kasy na odbiór więc go nie poganiam.
Po prostu trochę spraw się nałożyło więc auto ostatnio mam ale nie do robienia a do jeżdżenia.
I tak na lato pewnie nie ogarnę tych zdesi ale na przyszły sezon to i do kompletu jakieś koło wpadnie i -40 (są OZty od spajka w piwnicy ale brak $$ na opony).
Miało być wszystko do tego lata ale niestety nie da rady i zdobyć uprawnienia, zmienić pracę i tak ogranąć auto na raz. Są na razie rzeczy ważniejsze. Ale jak ogranę zdesie to nie omieszkam pochwalić się zarówno w swoim temaci jak i w tym.
Spokojna głowa. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jedno i drugie (zwłaszcza pierwsze) szarpnęło kasy i dużo czasu zabiera (zabrało).
Tylne zdesie kupione czekają na kasę i trochę czasu.
Zderzak przedni dany typowi do przywrócenia do stanu używalności ale nie ma za bardzo za co odebrać więc i on się jeszcze do roboty nie wziął a że nie ma kasy na odbiór więc go nie poganiam.
Po prostu trochę spraw się nałożyło więc auto ostatnio mam ale nie do robienia a do jeżdżenia.
I tak na lato pewnie nie ogarnę tych zdesi ale na przyszły sezon to i do kompletu jakieś koło wpadnie i -40 (są OZty od spajka w piwnicy ale brak $$ na opony).
Miało być wszystko do tego lata ale niestety nie da rady i zdobyć uprawnienia, zmienić pracę i tak ogranąć auto na raz. Są na razie rzeczy ważniejsze. Ale jak ogranę zdesie to nie omieszkam pochwalić się zarówno w swoim temaci jak i w tym.
Spokojna głowa. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: