Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Rezanko podświetlania w ori gałce :D

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
marian89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marian89 » 09 mar 2011, 09:32

Obrazek Obrazek Obrazek

wydruk na papierze samoprzylepnym zwykłą drukarka. dodatkowy krążek np z płyty CD na który nakleiłem wzór i razem do kupy zacisnąłem już w gałce. listwa Led bardzo mocno podświetla powiedział bym aż za bardzo. można np zamalować czarnym markerem zeby zmniejszy jasność.

Awatar użytkownika
Bożuch
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Bożuch » 09 mar 2011, 22:30

czyli rozumiem że tan środek trzeba wydłubać z gałki żeby się wszystko ładnie zmieściło?

marian89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marian89 » 10 mar 2011, 10:32

Bożuch pisze:czyli rozumiem że tan środek trzeba wydłubać z gałki żeby się wszystko ładnie zmieściło?
no dokładnie. ja najpierw dłubałem obcęgami , później mini szlifierka z kamieniem żeby ładnie wyrównać wyprofilować itd. należny zostawić taki cokolik.

Piterek131
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Piterek131 » 11 kwie 2011, 23:30

Witam

troche temat odkopie ale ostatnio zaczałem kombinowac z diodami led i tak wymyslilem ze mozna by wrzucic pod kazda cyfre i R czerwona diode 3mm. mysle ze dalo by rade to zmiescic tam spokojnie, oczywiscie caly czas mowa o diodach pod tym plastkiem. jaki moze byc tego efekt? ktos myslal nad takim rozwiazaniem? bo mozna by jeszcze przewiercic takie malutkie otworki w plastiku i troche wystawic te diody tak na 1mm i wtedy zeby swiecily.
co o tym sadzicie?

Awatar użytkownika
dave9331
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dave9331 » 13 kwie 2011, 01:19

no niezłe, chyba sie za to też zabiore

marian89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marian89 » 14 kwie 2011, 23:33

Piterek131 pisze:Witam

troche temat odkopie ale ostatnio zaczałem kombinowac z diodami led i tak wymyslilem ze mozna by wrzucic pod kazda cyfre i R czerwona diode 3mm. mysle ze dalo by rade to zmiescic tam spokojnie, oczywiscie caly czas mowa o diodach pod tym plastkiem. jaki moze byc tego efekt? ktos myslal nad takim rozwiazaniem? bo mozna by jeszcze przewiercic takie malutkie otworki w plastiku i troche wystawic te diody tak na 1mm i wtedy zeby swiecily.
co o tym sadzicie?

dioda Led daje światło o koncie 30 stopni wiec będzie widać takie kropki światła na cyferblacie gałki a nie równomierne rozproszenie. nie wiem jakiego efektu oczekujesz SuperFlux jak i SMD maja duży kont 90-120 stopni wiec bedzie równomiernie. a takie diody (chyba zamiast cyferek?) to już zalatuje Agrotuningiem.

Piterek131
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Piterek131 » 15 kwie 2011, 10:16

dioda Led daje światło o koncie 30 stopni wiec będzie widać takie kropki światła na cyferblacie gałki a nie równomierne rozproszenie. nie wiem jakiego efektu oczekujesz SuperFlux jak i SMD maja duży kont 90-120 stopni wiec bedzie równomiernie. a takie diody (chyba zamiast cyferek?) to już zalatuje Agrotuningiem.[/quote]

wlasnie jak sobie to wyobrazilem to nie bardzo z tymi diodami zamiast cyferek, ale szukam jakiegos dobrego rozwiazania wiec wybacz ;) rzeczywiscie te SMD czy SuperFluxy chyba beda najlepszym rozwiazaniem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl