Witam
W zeszłym roku robiłem regenerację tylnych zacisków. Chcąc odpowietrzyć układ jako całość próbowałem odkręcić przednie odpowietrzniki i się nie udało urwałem je. Ponieważ samochód hamował OK zostawiłem je tak. W tym roku ma do zrobienia zawieszenie przód tył i może też regeneracja przednich zacisków.
Jak odkręcić odpowietrzniki by uratowac zaciski (kilka stówek jak wiecie)
tak przy okazji co powiecie na temat zawieszenia Meyle HD na całość:
http://allegro.pl/audi-80-b3-b4-90-95r- ... 21124.html
[B4] odpowietrzniki urwane - jak odkręcić
http://allegro.pl/wykretaki-wykretak-do ... 62630.html
Może czymś takim spróbować?
Może czymś takim spróbować?
duzo cierpliwosci i mozliwe bedzie uratowanie gwintow bez potrzeby rozwiercania i gwintowania na wiekszy odpowietrznika.
Mozna to robic na kilka sposobów, prubowac cos dopasowanego wlozyc np.wkretak plaski moze uda sie wykrecic ,druga opcja dopasowac gwintownik tak by nagwintowac odpowietrznik urwany wtedy zostanie oslabiony odpowietrznik i zostanie tylko wydlubanie starego bez uszkadzania gwintu w zacisku,tym patentem udalo mi sie uratowac gwinty na szpilki od kolektora wydechowego a tam troche mocniej siedza sruby wiec z odpowietrznikami tez nie powinno byc problemu
Mozna to robic na kilka sposobów, prubowac cos dopasowanego wlozyc np.wkretak plaski moze uda sie wykrecic ,druga opcja dopasowac gwintownik tak by nagwintowac odpowietrznik urwany wtedy zostanie oslabiony odpowietrznik i zostanie tylko wydlubanie starego bez uszkadzania gwintu w zacisku,tym patentem udalo mi sie uratowac gwinty na szpilki od kolektora wydechowego a tam troche mocniej siedza sruby wiec z odpowietrznikami tez nie powinno byc problemu
pewnie chodziło Ci o tuleje sanek na początku,
jeśli chodzi o lemforder%corteco%ewentualnie febi to u mnie takie ceny sie przedstawiały
tuleje wachacza 4*16zł tuleje sanek gumy na ammorach2*31+2*26+2*22, klocki hamuclowe 70zł, sworznie wachacza 2*45zł
łacznik stabliziatora 2*35, drązki kierownicze 2*45 i zbierznosc ustawienie 60)
nie licząc tuleji belki zamiast klocków hamulcowych musialbyś dopłacić może 30-50zł do tego interestu tak wiec cena nie jest zbyt rewelacyjna
jeśli chodzi o lemforder%corteco%ewentualnie febi to u mnie takie ceny sie przedstawiały
tuleje wachacza 4*16zł tuleje sanek gumy na ammorach2*31+2*26+2*22, klocki hamuclowe 70zł, sworznie wachacza 2*45zł
łacznik stabliziatora 2*35, drązki kierownicze 2*45 i zbierznosc ustawienie 60)
nie licząc tuleji belki zamiast klocków hamulcowych musialbyś dopłacić może 30-50zł do tego interestu tak wiec cena nie jest zbyt rewelacyjna