Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B3/B4] Regulacja ciepło/zimno - cięgno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B3/B4] Regulacja ciepło/zimno - cięgno

Post autor: jmm » 21 mar 2007, 12:33

Witam

W nowym nabytku nie działa mi pokrętło regulacji ciepło/zimno, gałka ani drgnię, cięgno jest strasznie sztywne.
Co sprawdzić? Co się mogło popsuć? I jak to zrobić, żeby się nie narobić :mrgreen:

Awatar użytkownika
Organista18
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Organista18 » 21 mar 2007, 12:44

Można sprawdzić odkręcając schowek nad nogami pasażera, tam w miarę dobry jest dostęp do tego mechanizmu i linek

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 21 mar 2007, 14:25

Na dole za schowkiem mam wlasnie jakies ciegno przyczepione to tej obudowy dmuchawy, ale za chiny nie moge tego reka obrocic :(

Pozatym przy jednym ciegle jest drut jakby za długi :-/

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 21 mar 2007, 22:12

Na pewno coś się z linką zrąbało ale co to trudno określić musisz się tam dostać i zobaczyć w którym miejscu się to blokuje

Awatar użytkownika
Brother_red
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Brother_red » 22 mar 2007, 10:05

Tu znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie :) Masz wszystko ładnie opisane + fotki.
viewtopic.php?t=1746

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 22 mar 2007, 11:14

Brother_red pisze:Tu znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie :) Masz wszystko ładnie opisane + fotki.
viewtopic.php?t=1746
Dzięki, przeglądałem ten temat i nie zauważyłem w sumie :oops:

U mnie jest tak, że ta dźwigienka od sterowania zimne/ciepłe ani drgnie :-/
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 5142a.html

Jakieś sugestię jak się za to zabrać? :-(

bialydym
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bialydym » 19 kwie 2011, 10:46

Witam , i sory za odkop ale nie znalazłem innego pasujacego tematu a nie chciałem zakładać nowego.

Zakupiłem niedawno audi b3 1.8 w gazniku ( kompletny golas) i próbuje dojść jak podłączyć poprawnie wszystkie cięgna .

Udało mi się w miare je poukładać ale mam kilka problemów.
Pokrętło środkowe to jest ciepło/zimno cięgno idzie jakoś w głąb tej pułki pod nogami kierowcy czy tak powinno być?? Bo mam problem z regulacją i nie mogę przekręcić na pozycje zimno.
Pokrętło lewe ( pierwsze od kierowcy) działa prawie dobrze tylko nie kumam o co chodzi z pozycją tak jak by hmm zero? tą za znaczkiem wiatraczka. Cięgno od tego pokrętła idzie pod nogi pasażera i właśnie tu na forum doczytałem że otwiera zamyka dmuchawę czy tak powinno być?!?
Żebym dobrze zrozumiał żeby leciało zimne powietrze powinienem przekręcić pierwsze pokrętło na pozycje 0 oraz drugie pokrętło na pozycje niebieską czy tak?? A może wystarczy przekręcić środkowe pokrętło na pozycje niebieską a tym lewym reguluje się siłe dmuchawy.

Nie wiem jak to było podłączone oryginalnie dlatego moje głupie pytania , jak kupiłem ten to audi to nawiew nie działał a pokrętła był hmmm zdewastowane.

[ Dodano: 2011-04-20, 16:10 ]
Sam juz doszedłem co i jak:)

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 29 kwie 2011, 20:38

moze masz ten sam problem co u mnie .mi pomogło hihi wd40 a potem olej ,po kropelce na wkład linki i po rozruszaniu nawet działa .jak to nie pomoze to niestety byc moze masz zapchany kanał powietrza poodklejanymi gabkami uszczelniajacymi owe kanały i wtedy problem .doraznie mi pomogło wsadzenie koncówki kompresora , pokolei we wszystkie otwory [[[[ uwaga wnetrze kruszynki zmienia sie wtedy w ..........po łokcie kurzu lisci itp]]]] aaaaaa wyciagnij i dokładnie zbadaj centralke sterowania wczesniej zrób fotke połaczen kabli który kolor w który zaczep .z tego co pamietam to do konca linki od klaopki ciepło - zimno jest okrótny dostep ,ja zdemontowałem jeszcze tunel ten przy popielniczce .i chyba odkreciłem sruby mocujace ca ły kokpit by ciut podniesc do góry owy kokpit by pozniej od spodu wsadzic reke i odczepic i zaczepic nieszczesna linke

moze odrobine przesadzam ale ja robiłem tak ..powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl