Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4] Audio w cabrio

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 14 wrz 2010, 14:09

no jedynie tak jak mówisz co do basu to skrzynią sie możesz poratować jeszcze jak tak bardzo nie chcesz paneli

Awatar użytkownika
krisPrG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisPrG » 14 wrz 2010, 16:14

a czy przypadkiem tashek nie można zamówić w innym kolorze :?: ja zazwyczaj robię w czerń, ale raz zdarzyło mi się zrobić na biało i nawet fajnie to się komponowało.

co do tych 100mm to na sam widok samej firmy nie patrzałem co piszą w tej aukcji. powiedz lepiej ile chcesz wydać na audio to może coś wyskrobiemy z tego. Oczywiście przedstaw jakie masz radio i co już siedzi w aucie

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 14 wrz 2010, 18:44

no taszki ja mam beżowe bo i dalej mam bezową ekoskórke no ale jak ktoś chce czarne no to czarne

zagi_jaquzi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zagi_jaquzi » 14 wrz 2010, 20:19

popytam jeszcze allegrowiczów sprzedajacych taschki czy mozna wybrac kolor :) to teraz, czy jest sens wymieniac te boki ? tak mysle ze na glosniki to moglbym dac 150zl plus tashki 300zl. Posiadam radio Kenwooda KDC - 4047UA. Na półce mam blaupunkty (16cm i 150Wat) na podszybiu standard NOKIA :D. Na przodzie to jest kiszka :/ Zastanawiam sie nad trzema rzeczami: taschki, albo zmiana glosnikow 10cm lub jakis 150wat suboofer (nie chce zeby bylo wiesniacko). Co radzicie? Tylko nie piszcie zebym pogooglowal, robilem to i nie znalazlem nigdzie konkretnej odpowiedzi.

P.S. Mam B3 ale nie cabrio :D chyba musze znaleźć inny, odpowiedni temat do tego :)

Awatar użytkownika
Chopin30
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Chopin30 » 23 kwie 2011, 10:40

Koledzy, mam pytanie, odnośnie rękawa na narty. Chciałem go wykręcić i umieścić tam głośnik tylko najpierw chciałbym zdjąć tylne siedzenia. Podpowie mi ktoś jak to zrobić? I o jakiej średnicy można wstawić tam głośnik. Interesowałby mnie jakiś basowy podpięty pod wzmacniacz. W bokach z tyłu mam jbl, też po rozklepaniu lekko blachy z przodu alpine. Proszę o opinie.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 23 kwie 2011, 13:44

jasna sprawa kolego, na tej czesci tylnej kanapy gdzie siadasz gdy patrzysz w strone tylu samochodu, pod sama czescia tapicerki masz dwie sroby przykryte dywanikiem, musisz w dywaniku znalesc takie male dwaq wyciecia kwadratowe i pod spodem sa to sroby, jak je wykrecisz to wyciagasz ciagnac do siebie dolna czesc kanapy, pozniej pionowa czesc jest tez przykrecona na dwie sruby ktore znajduja sie na dole tego oparcia, gdy je odkrecisz to ciagniesz oparcie do gory... fuuu i juz masz rozebrana czesc dostanai sie do tunelu... jezeli chcesz wykrecic ten worek to najlepszym sruboktretem jest noz :mrgreen: ja wycialem go, ale nie mam pomyslu w jaki sposob stworzyc sobie stelaz na glosnik w bagazniku wiec temat zostawilem i nie mam mocnego basu w aucie

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 23 kwie 2011, 15:25

Do nagłośnienia naszych cabrio potrzeba potężnej mocy wzmaków i konkretna skrzynia, najlepiej w formie zabudowy całego bagażnika :)

Półśrodki zostaną tylko półśrodkami. Lepiej wydać kasę na lepszy napęd przodu, niż ładować się w mini basik w tunelu na narty.

Awatar użytkownika
Harry71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Harry71 » 23 kwie 2011, 22:19

Atlas nie ponosi fantazja wystarcza 4 glosniki 16 2 twitery tuba bez bas reflexu wzmak 5 kanalowy dobre kable i sterownik i scenka opada ;-) mozna naglosnic Cabrio i bez mega rezania i bagamela jest jeszcze troche Kolczat widzial i slyszal w nysie jak gra
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 17:09 przez Harry71, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 24 kwie 2011, 17:56

Harry71, jasne, że tak :) poniosło mnie trochę.ja u siebie wymontowałem tylne głośniki, a do bagażnika dałem skrzynię zamkniętą 35L, jest znośnie nawet gdy śmigam z otwartym dachem. Może ktoś będzie miał ten ori sub w tunelu na narty, to bym posłuchał jak to gra :)

Awatar użytkownika
meir
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: meir » 24 kwie 2011, 18:13

ja mam 10 w desce , tweetery zabudowane w desce odpowiednio ustawione , 16 cm Helixy na zwrotnicach w drzwiach , 30 cm w otwartej skrzyni w bagażniku ( czeka na zmianę na 2 x 25 cm Vibe fly w skrzyniach closed ) narazie wszystko na wzmaku Harman&Kardon 4 kanałówce ale w planach jest dokupienie monobloka i gra lepiej niż w niejednym samochodzie z normalnym dachem :) po prostu sprzęt trzeba dobrze wystroić i rozmieścić po aucie a nie jak mówi stare przysłowie "jak kupił tak wdup....."

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 24 kwie 2011, 18:48

meir pisze:ja mam 10 w desce , tweetery zabudowane w desce odpowiednio ustawione , 16 cm Helixy na zwrotnicach w drzwiach , 30 cm w otwartej skrzyni w bagażniku ( czeka na zmianę na 2 x 25 cm Vibe fly w skrzyniach closed ) narazie wszystko na wzmaku Harman&Kardon 4 kanałówce ale w planach jest dokupienie monobloka i gra lepiej niż w niejednym samochodzie z normalnym dachem :) po prostu sprzęt trzeba dobrze wystroić i rozmieścić po aucie a nie jak mówi stare przysłowie "jak kupił tak wdup....."
I to jest właśnie kompleksowa realizacja, dająca efekt. A jeśli ktoś wychodzi z założenia, że dorzuci do bagażnika skrzynię i będzie git, to wyjdzie kicha.
Bardzo mnie kusi, by wydać flotę na zabudowę bagażnika i przerobić przód (słupki, etc.).
Mam trochę fotek ze ciekawymi rozwiązaniami CA w cabrio.
Tu jest PRO wykonanie:

http://www.soundoff.pl/modules.php?name ... cle&sid=50

Obrazek

Awatar użytkownika
Harry71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Harry71 » 24 kwie 2011, 18:51

mialem na poczatku w tunelu skrzynke na wymiar z glosnikem bez bas reflexu jakos to brzdakalo + byl taki ze bagamel byl nie zagracony subem ale w miare jedzenia rosnie apetyt <ok>

Awatar użytkownika
meir
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: meir » 25 kwie 2011, 10:43

też powoli myśle o zabudowie żeby to grało i wyglądało :) jak znajde kiedyś troche czasu to maty żywica itd pójdą w ruch :)

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 16 maja 2011, 21:50

czyżbym nie wkleił tu mojego rozwiązania??

https://audi80.pl/23-b4-cabrio-92rlpg-vt45397,30.htm

to tutaj jest.
Za wykładziną jest płyta 18mm przyklejona pianką. Otwory ulżeniowe pod kanapą też zaklejone pianką. Wzmacniacz 160W głośniki parami połączone w szereg, dzięki temu impedancja zachowana. Basu wystarczy dla każdego. Może kiedyś będzie dane mi jechać na jakiś meeting to dam posłuchać :) To co dla mnie najważniejsze, ja słyszę dobrze i głośno a na ulicy słychać niewiele. te na dole robią tylko za bas, natomiast przód i tył w boczkach idą w pełnym zakresie choć basu na nich jest niewiele.

norbisimson
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audio w cabrio

Post autor: norbisimson » 10 sty 2012, 17:21

A wiec poszukuje jakis dobrych glosnikow do mojego bezdasznika w cenie 300-400 pln
Moze coś porazicie?? chodzi mi głownie o głosnieki na tył noi jaki rozmiar tych głosniczków ??
Zapomnialem dodac ze głosniczki będą podpiete pod wzmacniacz a w autku mam jeszcze skrzynie basową,poprostu stare juz pierdza a nie graja ;/
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 08:42 przez norbisimson, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl