[B3] Mycie lamp od środka
[B3] Mycie lamp od środka
Kupiłem sobie lampeczki na tył komplet Hella Black. Od środka są strasznie zasyfione. Przed montażem umyłem je wodą od środka ale mało to pomogło. Czy jest jakiś sposób żeby to wyczyścić. Lampy były popękane i dlatego brud się dostał. Z tego co patrzyłem nie ma możliwości rozklejenia tych lamp.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
A może coś takiego http://allegro.pl/myjka-parowa-i1544304739.html
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie myjcie lamp czasami dimerem ja chciałem wymyć sobie odżwieżyć elegancko żeby nabrały blasku w środku, i spryskałem je dimerem rozcieńczonym z wodą dosyć dobrze.
aż tu nagle masakra cały nikiel zaczął schodzić, dobrze że tylko jedną zacząłem myć dimerem to już drugiej nie tykałem.
ale na szczęście miałem cały środek z innej lampy to przełożyłem i było w miarę ale widać było że jedna jaśniejsza była.
mowa o lampach przednich. z tylnymi też może być to samo bo w niektórych są tam takie odblaski niklowe.
aż tu nagle masakra cały nikiel zaczął schodzić, dobrze że tylko jedną zacząłem myć dimerem to już drugiej nie tykałem.
ale na szczęście miałem cały środek z innej lampy to przełożyłem i było w miarę ale widać było że jedna jaśniejsza była.
mowa o lampach przednich. z tylnymi też może być to samo bo w niektórych są tam takie odblaski niklowe.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
to normalne że przednie lampy się takimi środkami nie myje.przednie lampy to tylko płyn ludwik,woda i wata i delikatnie myjesz.po drugie to mogłeś za długo go trzymać na materiale....dimer jest mocno żrący.tylne lampy laliśmy dimerem i nic się nie stało.ale dla pewności najpierw rozcieńczył bym go w wodzie.oczywiście są też inne środki do mycia które działają jak aktywna piana wiec nie tylko dimer wchodzi tu w grę...