[b3 1.6d jk] Olej silnikowy pytanie ?
Żelu, wodę w szklanym słoiku też można trzymać tylko co się stanie jak przyjdzie mróz albo postawi się na rozgrzanej płycie :?:
wszystko ma określone temperatury pracy, a jak wiadomo mineralny 15W-40 nie znosi temperatur rzędu -30*C więc jak ktoś taki zaleje to ma dwie możliwości czyli albo zostawiać samochód w ogrzewanym garażu albo poczekać na ocieplenie pogody
wszystko ma określone temperatury pracy, a jak wiadomo mineralny 15W-40 nie znosi temperatur rzędu -30*C więc jak ktoś taki zaleje to ma dwie możliwości czyli albo zostawiać samochód w ogrzewanym garażu albo poczekać na ocieplenie pogody
UKI_XX, ja nie jestem zwolennikiem minerali, ale dyskusja tyczyła się tego, czy można mineralem zalać wyżej wymieniony silnik- odp można. Jeżeli ktoś z dyskutantów ma problemy z rozumieniem tekstu czytanego to tą osobistością jesteś Ty. Raz jeszcze poproszę o zamknięcie tematu bo zaraz kolega zacznie i po mnie jeździć :shock: A tego bym, nieststy, nie strawił... Pozdrawiam <ok>
UKI_XX, ja również nie jestem ze względu na temperatury panujące w zimie co napisałem kilka stron wcześniej. Sam zmieniłem olej na semi w poprzednim aucie, które całe 200 tys od nowości przeleciało na mineralu. Jednak rozmowa tyczyła sie czegoś innego. I wydaje mi się, że temat został wyczerpany, co o tym sądzicie Panowie ?
- Sturmovik96
- Forum Audi 80
- Sturmovik96
- Forum Audi 80