[All B4] Odgrzybianie klimatyzacji
ja używałem PLAK i jest ok.mati86 pisze:jakich środków użyliście do odgrzybienia?
to znaczy, że w układzie rosną Ci grzybki niestety ciężko się tego pozbyć. w warsztatach przeważnie stosują ozonowanie. fajna sprawa, bo zabija zapachy ale jak Ci śmierdzi po wyłączeniu klimy, to wątpię żeby pomogło. rozmawiałem z jednym gościem, co się u mnie w mieście zajmuje odgrzybianiem klim, i mówił, że jak już tak śmierdzi, to raczej pozostaje już tylko zdemontować parownik i wyczyścić go mechanicznie, a potem potraktować go chemią i myjką ciśnieniową.goldi j51 pisze:a dodam że od dwóch lat odgrzybiałem sam ale niestety gdy wyłączam klimę czuć brzydki zapach także teraz maju daje do nabicia i odgrzybienia do speców a nabijam klimę co dwa lata
plak do nawiewów tłusty? :roll:mati86 pisze:nie wiem czy to jest dobry pomysł bo plak jest tłusty i przyciąga kurz.grze pisze:ja używałem PLAK i jest ok.
a zarąbać nagrzewnicy w kurzu i piachu nie bardzo mi pasuje
wiesz, zużyłem już tego przynajmniej dwa opakowania i nic się nie stało takiego jak piszesz. ja po odgrzybianiu otwieram drzwi i włączam dmuchawę niech trochę pochodzi żeby wyschły kanały nawiewowe.