jmm: Następny źle nazwany temat zostanie skasowany!!
Jak napompujesz tyle w kolą to za krótki czas będziesz miał łyse opony na środku! No chyba że zawsze jeździsz w 5 osób i i pełnym bagażnikiemmrx1983 pisze:jak pilnujesz cisnienia w oponach to bedzie dobrze chodzic![]()
u mnie jest tak,im wiecej powietrza z przodu to lzej chodzi
napompuj kola tak do 2.2 albo 2.3 bara i bedzie w miare dobrze
tylko nie zkladaj mniejszej kierownicy bo sie zajebiesz na tym parkingu
no wlasnie jezdze a opony i tak wymieniam co pol roku bo nie wytrzymuja moich katuszy:-)Oofol pisze:Jak napompujesz tyle w kolą to za krótki czas będziesz miał łyse opony na środku! No chyba że zawsze jeździsz w 5 osób i i pełnym bagażnikiemmrx1983 pisze:jak pilnujesz cisnienia w oponach to bedzie dobrze chodzic![]()
No ale musisz wziąć pod uwagę że nie wszyscy tak jeżdżąmrx1983 pisze:no wlasnie jezdze a opony i tak wymieniam co pol roku bo nie wytrzymuja moich katuszy:-)Oofol pisze:Jak napompujesz tyle w kolą to za krótki czas będziesz miał łyse opony na środku! No chyba że zawsze jeździsz w 5 osób i i pełnym bagażnikiemmrx1983 pisze:jak pilnujesz cisnienia w oponach to bedzie dobrze chodzic![]()
nisetety jestem morderca opon i przegubow
ale mniejsze spalanie,lepsza zwrotnosc,mniejsze opory toczenia, i lepsza przyczepnosc przy hamowaniu,nie buja tak jak na niedopompowanych balonach,czyli nie wylecisz z drogi przy hamowaniu i lepsza jazda na lukach,pewniejszaOofol pisze:No ale musisz wziąć pod uwagę że nie wszyscy tak jeżdżąmrx1983 pisze:no wlasnie jezdze a opony i tak wymieniam co pol roku bo nie wytrzymuja moich katuszy:-)Oofol pisze: Jak napompujesz tyle w kolą to za krótki czas będziesz miał łyse opony na środku! No chyba że zawsze jeździsz w 5 osób i i pełnym bagażnikiem
nisetety jestem morderca opon i przegubowNiektórzy szanują swoje autka i powinieneś ich poinformować o skutkach takiego ciśnienia w oponach, poza tym przez za duże ciśnienie zmniejsza się przyczepność=dłuższa droga hamowania=większe zagrożenie na drodze.