Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Rezanie Elektrycznych Szyb - Tył.

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
emas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: emas » 22 cze 2008, 20:30

nooo, nareszcie odpocząłem... rezać skończyłem ok 18.00... efekt... instalacja pociągnięta jak z fabryki, jeszcze tylko pozakładać podnośniki i podpiąć w kosteczki które są już w drzwiach... tylko teraz jak podpiąć i gdzie całość nad nogami kierowcy w tę pajęczynkę... masę już mam, w które miejsce pozostałe kabelki od szybek i lusterek z grzałkami?? Chodzi mi o jakieś szczegóły jak wyglądają wtyczki do których mam wpiąć te od elektryki Solskier jakbyś mógł daj jakiś cynk, masz obcykane ori... A apropo całej roboty to następnym razem zmienię auto np na takie z klimą jak mi się klimy zachce :)

[ Dodano: 2008-06-23, 08:51 ]
AUDI_A6 pisze:Ja pociągnąłem pod dywanem i też działa Wyjąć półkę to 30 minut roboty, założyć ją - kilka godzin bynajmniej jak dla mnie. Potem połapać się z tymi kablami i śrubkami jest ciężko.
Zobiłbym to dużo szybciej ale usilnie ze 2 dobre godziny zmarnowałem na wyjęcie nagrzewnicy bez ściągania deski... teraz już wiem że to niemożliwe :)
A co do śrubek o których mówisz to ja zawsze jak wykręcam i odkręcam przykręcony element to śrubkę wkręcam spowrotem, jeżeli natomiast by mi przeszkadzała w dalszym rozbieraniu to wyciągam aparat foto z możliwością dzwonienia, śrubokrętem jak wskaźnikiem dotykam miejsca gdzie śruba była żeby potem wiedzieć co i jak, robię takie foto, a następnie robię foto samej śruby... przy skręcaniu od tyłu oglądam fotki i mam jaka śruba i gdzie... musicie przyznać że niezły patent :-P

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 23 cze 2008, 18:42

Ja tam sróby pakuje do jednego kartona, i nie wazne czy rozkrecam silnk czy deske i jeszecze nigdy nic mi sie nie pomieszało :-D Moze dla tego ze znam juz kazda sróbe na pamiec :mrgreen: PS. Podłaczyłes juz, pomogło to co mówiłem Ci przez tela?

Awatar użytkownika
emas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: emas » 23 cze 2008, 23:36

Solskier pisze:Podłaczyłes juz, pomogło to co mówiłem Ci przez tela?
Przez tela brzmiało całkiem łatwo, ale tak: poradziłem sobie z przykrótkimi kablami w taki sposób, że rozciąłem izolację (niepotrzebnie jak miałem na podłodze w domu to przeleciałem wiązkę świerzą izolacją izolując wszystko do kupy jak leci, przez co wiązka zrobiła się trochę krótsza...) i ponownie przeizolowałem tak jak ma być... teraz mam zasięg do skrzynki bezpieczników, ale jak podłączyłem ten czerwony gruby do stałego + tak jak mi mówiłeś i masę mam do budy to jak podłączyłem do panela kostę od przodu kierowcy i probówką dotykam 2 przewody na kostce w którą przychodzi siłownik, naciskam na otwieranie w górę i w dół i probówka nie zapala... napięcie na skrzynce bezpieczników jest w miejscu gdzie podłączam ale o ile dobrze sobie przypominam to w domu testowałem instalację podpinając do tego jak mówiłeś po zapłonie i działała... załączam też foty z fona wtyczek które mam przy instalacji... Apropo podrzewania lusterek to na bezpieczniku nr16 mam szerokie złącze męskie na przy instalacji lusterek jest wąskie żeńskie... jutro jadę do chłopaków na szrot po kilka detali to zapytam niech mi chociaż pokażą taką skrzynkę od dołu bo mało widać u mnie a boję się gmerać czy wyciągać żeby coś nie rozpiąć

instalacja lusterek (2 wtyczki)
ObrazekObrazek

instalacja szyb (3 wtyczki)
ObrazekObrazek

przekaźnik szyb (1 wtyczka)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 lip 2008, 14:09 przez emas, łącznie zmieniany 3 razy.

laki87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: laki87 » 23 cze 2008, 23:43

nie no gitara tylko powiedz cwaniaczku co zrobiłes z dziura po kolbie :D

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 23 cze 2008, 23:45

Czytaj trochę uważniej cwaniaczku :mrgreen:

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 24 cze 2008, 07:42

laki87 pisze:nie no gitara tylko powiedz cwaniaczku co zrobiłes z dziura po kolbie :D
Jak bys czytał cały temat a nie ogladał tylko obrazki to wiedziałbyś co sie robi z dzirami po korbie <ok>

a.milewski.mm

Post autor: a.milewski.mm » 26 cze 2008, 10:07

tylko pogratulować

Awatar użytkownika
guzio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: guzio » 28 cze 2008, 13:04

Opis fachowy :-)
jednak samodzielnie na "szyby" z tyłu nie zdecyduje się,kawał ciężkiej pracy

Awatar użytkownika
beice
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: beice » 13 lip 2008, 17:39

ładnie koledzy ale że wam sie chce bawić to jestem pełen podziwu :-P

kukiredrum
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kukiredrum » 15 lip 2008, 02:04

Mam taki problem, robie elektrykę tylko z przodu bez oryginalnych wiązek i przekaźników. Podłączam pod przełącznik tak:

Obrazek
a jak mam podłączyć szybę pasażera, która ma działać z dwoma przełącznikami?

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 15 lip 2008, 17:55

Tak samo tlylko od przełacznika kierowcy musisz pociagnac kable do przełacznika pasazera a nie pewnie tak jak myslałemś ze od przekaźnika <ok> Ponizej dołanczam Ci schemat mysle ze teraz wszystko bedze jasne <ok> Reszte masz podłaczona OK.

Obrazek

Awatar użytkownika
kojtek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojtek » 10 gru 2008, 20:07

Solskier gdzie idzie ta zielona wtyczka od szyb z foto Emas'a? Mam jeszcze białą z dwoma kablami niebieskim i brązowo-żółtym.Też nie wiem gdzie podpiąć.Wysłałem Ci więcej na PW

Awatar użytkownika
awfbonzo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: awfbonzo » 02 lut 2009, 14:39

witam wszystkich... dopisałem się do tego tematu bo nie mogłem znaleźć odpowiedniego... mam problem z silnikiem elektrycznym do szyby w drzwiach od pasażera w audi 80 b4 cabrio 96` 1.9TDI, silnik jest już zużyty i potrzebuje namiaru na sam silniczek. w moim mechanizmie są linki i rolki wiec potrzebował bym taki sam silniczek który by pasował do tego mechanizmu...

cysio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cysio » 14 maja 2009, 09:54

Mistrzowski opis rezania w połaczeniu z rezaniem FranoF1 to juz cudo

Brac tylko oreż w dłoń i do dzieła

zielony1972
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zielony1972 » 26 kwie 2011, 17:21

PANOWIE dla czego nie widać zdjeć poglądowych wszystkie są niedostepne właśnie prubuje założyć elektryke i brak mi waszych zdjęć dlaczego pozdrawiam!!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl