Ledwo kilka dni temu szukałem przepływki/rozdzielacza dla kumpla tak teraz mi jak jebło to z klapki i ramienia nie ma co zbierać. Szybka akcja zakupu kabli, kopułki, palca i świec by ngk i na gazie bangla, ale na benzynie odpali ale od razu gaśnie. Chyba, że przełączę po odpaleniu na gaz.
Ma ktoś na handel owe badziewie? Info proszę na pw!
Fajnie to będzie jak się z przepływką uporam, bo mnie trafił szlag z nią.
Uploaded with ImageShack.us
To co trzymam w dłoni to gumka z podstawki starej przepływki, którą znalazłem na filtrze powietrza. Generalnie rozpiździaj i rozducha z niej została. Nowa już się pasie, ale niestety z powodu problemu z wyjęciem ze starej rozdzielacza dzisiejszą operację przeszczepu muszę przełożyć na jutro - mam nadzieję.
Przy okazji walki wpadła do auta nowa stacyjka po nowy kluczyk
Cholera wie czy zdążę się ogarnąć. Do tej pory nawet blendy us nie mam na aucie, bo tablicy nie zamówiłem a na przypale bez niej jechał nie będę. Teraz jeszcze wyskoczyła sprawa z przepływką.. Ale walcze dalej. Na razie plan realny jest Nysa - tablica pod usa i założenie blendy, sklepać ten zasrany przepływomierz by benzyna odżyła (mimo to kocham NG i jak dla mnie to najlepszy silnik jaki do całej serii Audi 80 powstał!) i montaż boczków przedliftowych. Obszyć je to bez problemu będzie, gorzej że szukam do nich dekorów w ciemnym drewnie - takie jak mam we wnętrzu - nigdzie nie mogę dorwać ;/
Takie tam wkurzające pierdoły. Jakby co to Bielawe mam niedaleko, walne się w inny samochód i dojadę I tak na zlot nie jadę by auta oglądać tylko by poznać ludzi, z którymi mam jakąś jednak styczność przez to forum
Tak sobie audi z boczku wygląda, w porównaniu z serią opla astry
Niestety bardziej szerokokątnego zdjęcia nie mam, bo mi aparat w telefonie nie ogarnia tematu ;]
A tutaj moi mali pomocnicy w walce z wymianą przepływki. Przy okazji jej wymiany odwiedziłem aso gdzie zakupiłem worek uszczelek, nawet tych niepotrzebnych <rotfl>
Niestety śruby od przewodów od wtrysków nie chcą puścić i nie mogę rozwiercić śrub, które dokręcają rozdzielacz do felernej przepływki. Jak dziś nie ruszy to ciąg dalszy wkurzania się na te badziewie w przyszłym tygodniu w weekend. Wcześniej praca, święto, praca = brak czasu ;/
PS filt powietrza jest oczywiście od Filtrona. Made in Ukraine <mikolaj> <lol>
Dzięki bardzo chłopaki! Właściwie to widząc ruch na forum postanowiłem zacząć znów coś przy samochodzie grzebać i powoli efekty zaczynają być widoczne. Teraz myślę nad grillem - ale o tym założyłem w dziale "wizualny tuning" nowy temat
Jak ktoś ma jakieś sugestie to pisać, nigdy nie wiadomo co może się przydać