[B4 NG] Odkręcenie wtrysku od przepyływki
[B4 NG] Odkręcenie wtrysku od przepyływki
Zabrałem się za wymianę przepływki i niestety lipa. Wtrysk do przepływki jest przykręcony na 3 śruby, torxy, od góry. Niestety jakakolwiek próba ich odkręcenia kończy się na tym, że klucz ścina wypuski w łepku śruby. Właściwie jeden dobry obrót i zamiast miejsca na klucz, w łepku śruby będzie okrąg.
Spotkał się ktoś z tym może? Jakiś patent ma? Rozwiercać te śruby, czy są one jakieś ekstra specjalne i nimi trzeba później na nowo skręcić wtrysk z przepływką?
Spotkał się ktoś z tym może? Jakiś patent ma? Rozwiercać te śruby, czy są one jakieś ekstra specjalne i nimi trzeba później na nowo skręcić wtrysk z przepływką?
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 22:12 przez slugs, łącznie zmieniany 1 raz.
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
bo nalezy najpierw solidnie pierdyknac w torxa mlotkiem meetalowa sruba w aluminium samo prosi sie o korozje....
rozwierc lepki srub tak by odpadly i zciagnij rozdzielacz bo wnioskuje ze za to sie zabrales....
[ Dodano: 2011-04-26, 20:10 ]
jak juz zciagniesz to podgrzewanie bolcow srub pare razy mlotkiem z gory i pusci... pamietaj by ruszac po malu tzn pöl obroty odkrecasz i wkrecasz i tak az pusci bo jak urwiesz w obudowie to wiercenie i gwintowanie....
rozwierc lepki srub tak by odpadly i zciagnij rozdzielacz bo wnioskuje ze za to sie zabrales....
[ Dodano: 2011-04-26, 20:10 ]
jak juz zciagniesz to podgrzewanie bolcow srub pare razy mlotkiem z gory i pusci... pamietaj by ruszac po malu tzn pöl obroty odkrecasz i wkrecasz i tak az pusci bo jak urwiesz w obudowie to wiercenie i gwintowanie....
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
a poczemu ty to zozbierasz chyba nie po to by zmienic filter?
oj caly k-jet to magia to co pomoze w jednym silniku nie pomoze w drugim... mialem tych ng juz ze 4 za kazdym razem nowe doswiadczenia... to juz wiekowe auta i czas zrobil juz swoje niestety ... do tego ceny nowych podzespoluw kazdy sklada na czym moze na koniec mamy duuuzo do posprzatania
oj caly k-jet to magia to co pomoze w jednym silniku nie pomoze w drugim... mialem tych ng juz ze 4 za kazdym razem nowe doswiadczenia... to juz wiekowe auta i czas zrobil juz swoje niestety ... do tego ceny nowych podzespoluw kazdy sklada na czym moze na koniec mamy duuuzo do posprzatania
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- arekkrosno
- Forum Audi 80
No albo takie coś. Zestaw wkrętaków do śrub. Wiercisz dziurkę w śrubie i wkręcasz to coś z lewym gwintem aż przystawi. Jak przystawi to wkręcasz jeszcze mocniej wykręcając jednocześnie śrubę.
Mi pomogło bo pozrywałem śruby jak wykręcałem hak. Tylko trzeba zalać płynem hamulcowym na noc tak jak pisze trol bo inaczej nie ruszysz.
Co do dolotu to polerowany wygląda ładniej, ale jak chcesz malować na kolor to tylko proszek. To znaczy chodzi o kolektor dolotowy żeby nie było.
Mi pomogło bo pozrywałem śruby jak wykręcałem hak. Tylko trzeba zalać płynem hamulcowym na noc tak jak pisze trol bo inaczej nie ruszysz.
Co do dolotu to polerowany wygląda ładniej, ale jak chcesz malować na kolor to tylko proszek. To znaczy chodzi o kolektor dolotowy żeby nie było.
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dzięki arekkrosno zakupiłem taki zestaw do odkręcania, w weekend będę walczył.
troll oslo łatwo jest urwać srubę od wtrysku, czy spokojnie można na ostro próbować z tym? Wiadomo, że bez przesady, ale też bez pieszczenia się?!
Bo nie wiem czy już łatwiej i szybciej nie będzie mi dokupić rozdzielacza ;/
troll oslo łatwo jest urwać srubę od wtrysku, czy spokojnie można na ostro próbować z tym? Wiadomo, że bez przesady, ale też bez pieszczenia się?!
Bo nie wiem czy już łatwiej i szybciej nie będzie mi dokupić rozdzielacza ;/
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
masz na mysli srube mocujaca przewody bzynowe w rozdzielaczu? te urzadzonka z allegro no coz.... nie drogo i sprubowac mozna ja kupuje tylko wurtcha lub stanwila jak kupowalem tanie podrubki to nazedzia pekaly i zadnej gwarancji a tezaz wymieniaja na nowe nazedzia bez gadania... coval nie wytrzyma tyle co wurtch
co do tej sruby jesli mowimy o tej samej to ona jest typu jak w zaciskach chamulcowych wiec niestety delikatna....
co do tej sruby jesli mowimy o tej samej to ona jest typu jak w zaciskach chamulcowych wiec niestety delikatna....
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt: