[80 B3 all] mocowanie listew na progach
[80 B3 all] mocowanie listew na progach
Witam,
chciałbym się dowiedzieć jak są mocowane listwy plastikowe na progach. Kołki czy klej?
Pozdrawiam.
chciałbym się dowiedzieć jak są mocowane listwy plastikowe na progach. Kołki czy klej?
Pozdrawiam.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zewnętrzne listwy progowe są montowane za pomocą dwustronnej taśmy samoprzylepnej.
Bardzo uważaj przy ich demontażu, bo mogą się połamać ze starości u mnie jedną zdjąłem bez żadnych uszkodzeń, a druga niestety złamała się w kilku miejscach. Całe szczęście że w ASO mieli ostatnią sztukę i to na tą stronę która była mi potrzebna <ok>
Bardzo uważaj przy ich demontażu, bo mogą się połamać ze starości u mnie jedną zdjąłem bez żadnych uszkodzeń, a druga niestety złamała się w kilku miejscach. Całe szczęście że w ASO mieli ostatnią sztukę i to na tą stronę która była mi potrzebna <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Akurat ten co trzyma listwy powinien w miare łatwo zleźć. Jak nie to są takie specjalne gumowe krążki na wiertarkę właśnie do usuwania takich rzeczy bez demolki lakieru. To czarne coś co trzyma listwy drzwiowe to była ori taśma ?? Przy zdzieraniu listew wydawało mi się że to był klej do szyb :shock:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tarczką do usuwania kleju <ok>
http://archi.inosak.org/db/item1577550146_1.html
Co prawda moja była innej firmy i jaśniejsza, ale to pewno to samo, mi lakieru nie zniszczyło tylko trzeba z wyczuciem tego używać <ok>
http://archi.inosak.org/db/item1577550146_1.html
Co prawda moja była innej firmy i jaśniejsza, ale to pewno to samo, mi lakieru nie zniszczyło tylko trzeba z wyczuciem tego używać <ok>
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, 09:31 przez pawelrybak15, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Na niskich obrotach, przede wszystkim i nie dociskać mocno.lakieru nie zniszczyło tylko trzeba z wyczuciem tego używać
Guma amortyzatora z malucha (ok. 2 zł), śruba M8, dwie podkładki i nakrętka - to taki domowy patent, na usuwanie taśmy dwustronnej i innych dziadostw z lakieru, listew, nakładek itp. Skuteczność, porównywalna z tym krążkiem z aukcji.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: