[Wszystkie b4] Jak ściągnąć tylny zderzak???
- speed_killer
- Forum Audi 80
[Wszystkie b4] Jak ściągnąć tylny zderzak???
Witam zabieram sie do zamontowania haka i nie wiem jak ściągnąć tylny zderzak, trzeba ściągać czarną listwę ze zderzaka? Odkręcać na podłużnicach czy jak?? Proszę o pilną pomoc bo chciałbym go dziś założyć <ok>
- speed_killer
- Forum Audi 80
- speed_killer
- Forum Audi 80
Jeśli chodzi ci o plastik między zderzakiem a progiem bagażnika to zacznij wyciągać od rogu jest na takich zatrzaskach, odegnij róg i zobaczysz jak go wyjąć, napewno go nie połamiesz.speed_killer pisze:teraz mam problem ze ściągnięciem tego plastiku w bagażniku jak do niego się zabrać bo chyba nie na siłę :evil:
- speed_killer
- Forum Audi 80
- speed_killer
- Forum Audi 80
Trochę siły i sprytu i jest :mrgreen:
Hak mam w podłużnicach a teraz kolejne pytanie do Kolegów: którędy poprowadzić wiązkę kabli i gdzie je podpiąć???
[ Dodano: 2008-05-09, 21:26 ]
Wszystkim Kolegom dziękuje za bezcenne rady bez Waszej Pomocy nie dałbym rady a tak 140 PLN zostało w kieszeni <ok>
Jeszcze jedno, żeby nikomu do głowy nie przyszło rozcinać kabli!!! w lampach pozostawiane są specjalne wypustki na samiczki. Tylko założyć i gra <ok>
Hak mam w podłużnicach a teraz kolejne pytanie do Kolegów: którędy poprowadzić wiązkę kabli i gdzie je podpiąć???
[ Dodano: 2008-05-09, 21:26 ]
Wszystkim Kolegom dziękuje za bezcenne rady bez Waszej Pomocy nie dałbym rady a tak 140 PLN zostało w kieszeni <ok>
Jeszcze jedno, żeby nikomu do głowy nie przyszło rozcinać kabli!!! w lampach pozostawiane są specjalne wypustki na samiczki. Tylko założyć i gra <ok>
- arekkrosno
- Forum Audi 80
Wczoraj grzebałem przy haku w sedanie B4, wymieniałem śruby bo z 6 - 3 były ułamane. Czyli 4 śruby trzymają hak a 2 są jakby zabezpieczające wkręcane przez dziury w haku w dolną część podłużnicy. Posłużę się zdjęciem poglądowym pasji kolegi OGr. Avant co prawda ale tak samo.
Zielone - Hak ; Czerwone - Śruby mocujące Hak, ; Żółte-Śruby zabezpieczające
Wiązka jest puszczona od prawej strony haka i wchodzi od spodu. Jest miejsce na wiązkę (takie przetłoczenie) ale bez wiercenia się nie obejdzie. Gaziarze jak zakładają instalację to mają takie zaślepki gumowe które ściśle przylegają do wiązki, dzięki czemu brud nie wchodzi do środka. Załatw sobie takie coś i będziesz wiedział jaki szeroki otwór wywiercić na wiązkę. Robisz małą dziurkę w tej zaślepce i ma być.
Zielone - Hak ; Czerwone - Śruby mocujące Hak, ; Żółte-Śruby zabezpieczające
Wiązka jest puszczona od prawej strony haka i wchodzi od spodu. Jest miejsce na wiązkę (takie przetłoczenie) ale bez wiercenia się nie obejdzie. Gaziarze jak zakładają instalację to mają takie zaślepki gumowe które ściśle przylegają do wiązki, dzięki czemu brud nie wchodzi do środka. Załatw sobie takie coś i będziesz wiedział jaki szeroki otwór wywiercić na wiązkę. Robisz małą dziurkę w tej zaślepce i ma być.
-
- Forum Audi 80
powiecie mi jak wziąć wsteczny i światło przeciwmgłowe z klapy żeby nie było kabi na wierzchu?? zamontowałem hak kable mam już w bagażniku i właśnie nie wiem jak to wziąć te światła z kalpy żeby to jakoś wyglądało . Liczę na pomoc
[ Dodano: 2011-08-21, 22:53 ]
małe sprostowanie przyczepka nie ma wstecznego to po 1 a do światła przeciw mgłowego można się wpiąć na kostce( tam po lewej stronie w bagażniku beżowo-biały kabel
pierwszy post i już takie błędy masakra
[ Dodano: 2011-08-21, 22:53 ]
małe sprostowanie przyczepka nie ma wstecznego to po 1 a do światła przeciw mgłowego można się wpiąć na kostce( tam po lewej stronie w bagażniku beżowo-biały kabel
pierwszy post i już takie błędy masakra