Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI 1Z] po rozgrzaniu silnika wibracje i brak mocy

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 28 kwie 2011, 00:14

gregory69 pisze:Ktoś kiedyś wspomniał że przyczyną tych wibracji może być głowiczka w pompie czy coś takiego.
Mniejsze ciśnienie paliwa na którymś wtrysku i zaczynają się bajki, które się fizjologom nie śniły.
Zaraz przekonwertuję filmik z telefonu, gdzie nagrałem jak zachowywał się mój silnik gdy jeden z węży wysokiego ciśnienia stracił szczelność. Dobrze, że mi zębów nie wybiło...
Jak wtrysk się podwiesza to może na niebieskawo podkapcać. Dawka paliwa jest podawana zbyt długo (co wcale nie oznacza, że jest jej za dużo względem tlenu), przez co część z niej niby jest spalona ale niekompletnie (tutaj jest magia, której nie rozumiem bo niby cząsteczki ON łączą się z O2 ale nie następuje całkowite spalenie), tak jak na późnym kącie, co daje niebieskawy kolor.

Filmik

gregory69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gregory69 » 28 kwie 2011, 20:51

no niezły filmik :shock: , na szczęście mój jeszcze tak nie skacze i oby jak najdłużej tego nie robił , przewody wysokiego ciśnienia ,pompę i wtryski jeszcze mam suche :->

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 28 kwie 2011, 22:55

Na początku też było wszystko suche a wibracje delikatne były. Jak zaczęło się lać to tak silnik zaczął pracować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl