[B3/B4] centralny zamek raz działa raz nie ;/
[B3/B4] centralny zamek raz działa raz nie ;/
Witam, czytałem parę tematów na mój problem ale mimo wszystko zdecydowałem się napisać bo uznałem że jednak troszkę inaczej to u mnie działa/nie działa.
Więc tak: od pewnego czasu przestał pracować centralny z pilota (dostawionego) i również podział się centralny z kluczyka. Co ciekawe po zamknięciu drzwi od środka, cały centralny zamek otworzę z klapy bagażnika, działa to zawsze. z kluczyka od kierowcy niestety nie. Nawet gdy siedzę w środku i wduszę bolca też nie zamknie. Ale czasem coś go najdzie coś się zruszy i centralny działa jak i z pilota i z kluczyka. Można również wtedy drzwi zamknąć od środka bolcem. Coś go najdzie tzn nachodzi cały czas i nie działa ale raz na 100 km zamknę drzwi centralnym bo zadziała ;/. Pomka musi być sprawna skoro z klapy otworzy i od czasu do czasu cały centranly działa prawda?
Może mi ktoś powiedzieć jak to ugryźć??? Dziękuję bardzo za pomoc! Pozdrawiam
PS: czasem jest tak że gdy otworzę drzwi od strony kierowcy kluczykiem ( pozostałe się nie otworzą oczywiście, zapalę Audi przejadę powiedzmy 300 metrów i pstryk podnosi zamki we wszystkich drzwiach) ??? o co kaman???
Więc tak: od pewnego czasu przestał pracować centralny z pilota (dostawionego) i również podział się centralny z kluczyka. Co ciekawe po zamknięciu drzwi od środka, cały centralny zamek otworzę z klapy bagażnika, działa to zawsze. z kluczyka od kierowcy niestety nie. Nawet gdy siedzę w środku i wduszę bolca też nie zamknie. Ale czasem coś go najdzie coś się zruszy i centralny działa jak i z pilota i z kluczyka. Można również wtedy drzwi zamknąć od środka bolcem. Coś go najdzie tzn nachodzi cały czas i nie działa ale raz na 100 km zamknę drzwi centralnym bo zadziała ;/. Pomka musi być sprawna skoro z klapy otworzy i od czasu do czasu cały centranly działa prawda?
Może mi ktoś powiedzieć jak to ugryźć??? Dziękuję bardzo za pomoc! Pozdrawiam
PS: czasem jest tak że gdy otworzę drzwi od strony kierowcy kluczykiem ( pozostałe się nie otworzą oczywiście, zapalę Audi przejadę powiedzmy 300 metrów i pstryk podnosi zamki we wszystkich drzwiach) ??? o co kaman???
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011, 07:26 przez Radziu797, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
przewaznie montuje sie ja pod polka kierowcy gdyz tam jest najlepszy dostep do wszystkich przewodow, przewod ktory jest najczesciej przecinany to zielono niebieski i jest wpinany do tejze centralki dokladanej, wiec jak zdejmiesz polke pod kierownica, to popatrz po lewej stronie wiazke co wychodzi z drzwi i poszukaj tego przewodu, a nastepnie polacz go ponownie ze soba w miejscu przeciecia tak jakby tej centralki nie bylo
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80