[B4 Avant] - demonataż tylnego zderzaka
[B4 Avant] - demonataż tylnego zderzaka
Nowy temat bo niestety wszystko co znalazłem na forum nie rozwiązało mojego problemu. Powiedzcie dokładnie jak zdjąć tylny zdeś w B4 Avant. Pod wykładziną w bagazniku widzę 4 śruby. Dwie bliżej foteli są długie i przechodzą na wylot, dwie bliżej zderzaka są krótkie i trzymają jakąś blachę. Wymacałem pod tapicerką jeszcze bliżej krawędzi bagażnika kolejne dwie śruby. Jednak nie wiem jak się do nich dostać - jak zdjąć tą tapicerkę na boczkach?.. Będe wdzięczny za dokładny opis co i jak krok po kroku trzeba zrobić Pozdro.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2011, 11:08 przez Dawidof, łącznie zmieniany 1 raz.
zderzak masz na 4 rubach 2 z lewej i 2 z prawej strony podłogi bagażnika z tyłu.
ściągasz tylko wykładzinę i wszystko widać. nie trzeba ściągać żadnych boczków ani rwać tapicerki :!:
wykręcasz te cztery śrubki, sprawdzasz czy przy nadkolach też nie jest przymocowany śrubkami jak jest to odkręcasz śrubki i gotowe cały zderzak wychodzi do tyłu. trochę mogą ślizgi trzymać ale powoli przesuniesz do tyłu i wyjdzie bez problemu.
niema nic prostszego od wycigania tylnego zderzaka.
ściągasz tylko wykładzinę i wszystko widać. nie trzeba ściągać żadnych boczków ani rwać tapicerki :!:
wykręcasz te cztery śrubki, sprawdzasz czy przy nadkolach też nie jest przymocowany śrubkami jak jest to odkręcasz śrubki i gotowe cały zderzak wychodzi do tyłu. trochę mogą ślizgi trzymać ale powoli przesuniesz do tyłu i wyjdzie bez problemu.
niema nic prostszego od wycigania tylnego zderzaka.
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
jak szukales :?: ja znalalem : https://audi80.pl/80-80-avant-b4-dem ... -vt861.htm ///
Czytałem.. ale u mnie w schowkach w boczkach nie ma zadnych śrub.. sa w bagażniku zaraz przy boczkach ale tylko po dwie po lewej i prawej stronie. W jednej linii są jeszcze dwie ale juz schowane pod tapicerką na wysokości tzw. "progu załadunkowego". Czyli jakby tak obrazowo powiedzieć.. jak jest ten plastik na progu z hakami na zamki to po lewej i prawej poza szerokością otworu bagażnika są te śruby. Nie wiem czy każda 80-tka miała inaczej w zależności od rodzaju haka, czy tam w ogóle wersje bez też inaczej... A spytam jeszcze inaczej.. czy samo poszycie można z belki zdjąć bez jej wyjmowania z auta? Bo głównie o wymiane poszycia chodzi.
[ Dodano: 2011-05-07, 23:31 ]
Zrobiłem zdjęcia w obu 80-tkach... w aucie na zdjęciu z niebieskim lakierem i widocznymi dwiema śrubami mam ori hak i tam potrzebuje zdjąć zderzak. Na fotce z lakierem zielonym nie mam haka ani nic innego i jak widać jest tylko jedna śruba. Powiedzcie co i jak rozkopać żeby ten niebieski zderzak zdemontować..
fotki:
[ Dodano: 2011-05-08, 17:17 ]
I co.. nikt nie wie co i z czym sie je?
[ Dodano: 2011-05-07, 23:31 ]
Zrobiłem zdjęcia w obu 80-tkach... w aucie na zdjęciu z niebieskim lakierem i widocznymi dwiema śrubami mam ori hak i tam potrzebuje zdjąć zderzak. Na fotce z lakierem zielonym nie mam haka ani nic innego i jak widać jest tylko jedna śruba. Powiedzcie co i jak rozkopać żeby ten niebieski zderzak zdemontować..
fotki:
[ Dodano: 2011-05-08, 17:17 ]
I co.. nikt nie wie co i z czym sie je?