Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9 1Z] Problem z prędkościomierzem raz działa a raz nie

ODPOWIEDZ
warka-83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 1.9 1Z] Problem z prędkościomierzem raz działa a raz nie

Post autor: warka-83 » 30 kwie 2011, 19:51

Witam posiadam od niedawna b4 w tdi i jestem zadowolonym bardziej ze podkręciłem silniczek o 20% mocy i jest super.Mój problem polega na tym ze prędkościomierz raz jak odpale i rusze to działa a za drugim razem jak odpale i rusze to nie działa i nie zacznie działac dopuki go nie zgasze i odpale i rusze,dodam ze jak licznik nie dziala to nie dziala tez klima,wtyczke juz czyscilem,prosze o pomoc , moze ktoś miał taki problem?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, 20:56 przez warka-83, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 30 kwie 2011, 20:10

Cześć :-)
Po 1 to przepisz post małymi literami, bo zaraz ktoś z modów tu wleci i będzie o to dym :roll:
Po 2 to popraw profil, wpisz zamiast kombi Avant :-P
Po 3 to zobacz czy po stuknięciu w szybę licznika prędkościomierz zaczyna normalnie działać, jeśli tak to masz pewno słaby styk ewentualnie zimny lut w płycie głównej licznika w tym miejscu gdzie prędkościomierz łączy się z nią. Piny na płycie głównej w które wchodzą piny prędkościomierza możesz delikatnie pozduszać szczypcami, obadaj też to miejsce pod kątem zimnych lutów.

Pozdro <ok>

warka-83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: warka-83 » 30 kwie 2011, 21:01

Pukałem w licznik w czasie jazdy i nic ,to tak wygląda jakby po przekręceniu stacyjki raz działał a raz nie,czy to moze byc wina czujnika ,może nie zawsze restaruje?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl