Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[b4 1.9 1Z] Problem z prędkościomierzem raz działa a raz nie

ODPOWIEDZ
warka-83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 1.9 1Z] Problem z prędkościomierzem raz działa a raz nie

Post autor: warka-83 » 30 kwie 2011, 19:51

Witam posiadam od niedawna b4 w tdi i jestem zadowolonym bardziej ze podkręciłem silniczek o 20% mocy i jest super.Mój problem polega na tym ze prędkościomierz raz jak odpale i rusze to działa a za drugim razem jak odpale i rusze to nie działa i nie zacznie działac dopuki go nie zgasze i odpale i rusze,dodam ze jak licznik nie dziala to nie dziala tez klima,wtyczke juz czyscilem,prosze o pomoc , moze ktoś miał taki problem?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, 20:56 przez warka-83, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 30 kwie 2011, 20:10

Cześć :-)
Po 1 to przepisz post małymi literami, bo zaraz ktoś z modów tu wleci i będzie o to dym :roll:
Po 2 to popraw profil, wpisz zamiast kombi Avant :-P
Po 3 to zobacz czy po stuknięciu w szybę licznika prędkościomierz zaczyna normalnie działać, jeśli tak to masz pewno słaby styk ewentualnie zimny lut w płycie głównej licznika w tym miejscu gdzie prędkościomierz łączy się z nią. Piny na płycie głównej w które wchodzą piny prędkościomierza możesz delikatnie pozduszać szczypcami, obadaj też to miejsce pod kątem zimnych lutów.

Pozdro <ok>

warka-83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: warka-83 » 30 kwie 2011, 21:01

Pukałem w licznik w czasie jazdy i nic ,to tak wygląda jakby po przekręceniu stacyjki raz działał a raz nie,czy to moze byc wina czujnika ,może nie zawsze restaruje?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl