Witam:) Coś ostatnio moja 80 się sypie... Mam problem z bezpiecznikiem 12..
Wypiąłem wszystkie kostki od gaźnika , rozłączyłem przewód od podgrzewania kolektora ssącego (jeża) wszystkie kostki z całej wiązki odłączyłem, nawet odłączyłem sondę lambda, wypiąłem kostkę od świateł i wstecznego, dalej mam problem zwarcie na konsolecie zegarów którą też odłączyłem, komputer tez miałem odłączony i dalej mam zwarcie na 11, zwarcie następuje w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce. Miał ktoś może taki problem? Może ktoś ma jakieś pomysły? Proszę o pomoc;)
[B3 1.8 S PM] Bezpiecznik 12 Problem
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
jezeli zegary odlaczales, swiatlo wstecznego, jesli masz trzy pinowy czujnik predkosci to on ci zostal oraz czujnikm teperatury zalezy tez jakiego typu masz czy czasem nie ten z kwadratowa kostka, bo rowniez dostaje plusa z bezpiecznika 12
schemacik sie przyda
napisz co masz na wyposazeniu, czy ori alarm, czy abs, czy poduszki
dodatkowo moze byc przebicie miedzy przewodami we wiazce, no a to jak szukanie igly w sianie
schemacik sie przyda
napisz co masz na wyposazeniu, czy ori alarm, czy abs, czy poduszki
dodatkowo moze byc przebicie miedzy przewodami we wiazce, no a to jak szukanie igly w sianie
Ten schemat to dla mnie czarna magia, czujnik temp mam na dwie wtyczki, kostki brak bo ktoś ją chyba wyciął. czujniki prędkości też odłączałem obydwie kostki. nie mam żadnego alarmu, abs ani poduszek..
Ogólnie miałem problem z odpaleniem silnika gdy udało mi się uruchomić silnik powstał problem z bezpiecznikiem 12. Może to przypadek...
Ogólnie miałem problem z odpaleniem silnika gdy udało mi się uruchomić silnik powstał problem z bezpiecznikiem 12. Może to przypadek...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z