[B3/B4] Lakierowanie lusterek
[B3/B4] Lakierowanie lusterek
jak juz wspominalem zamierzam pomalowac obudowy lusterek juz dowiedzialem sie na temat dematarzu tylko teraz interesuja mnie dobre farby w spreju najlepiej taka co dala by sie pomalowac bez podkladu i zeby to nie odpadlo po roku
Ostatnio zmieniony 11 maja 2011, 21:11 przez adi QUATTRO, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
a może metalizacja plastiku na chromy.
znajomy u nich robił trochę gratów i wygląda to mega:
http://www.metalizacja.wa.pl/
Pierwsze cztery foty na ich stronie na dole to właśnie elementy Jetty mojego znajomka.
znajomy u nich robił trochę gratów i wygląda to mega:
http://www.metalizacja.wa.pl/
Pierwsze cztery foty na ich stronie na dole to właśnie elementy Jetty mojego znajomka.
Kolego lusterko musisz zapodkładować. Inaczej sprawa nie warta wspomniania
Matowienie i odtłuszczanie -> podkład do plastiku -> matowienie podkładu -> w zależności czy metalik/perła czy akryl to baza z 2-3 warstwy i na to ze 2 warstwy bezbarwnego, albo sam akryl 2-3 warstwy
Mnie pucha 400ml lakieru metalik/perła i 400ml bezbarwnego wyniosła rok temu 50zł, podkład to jakieś 15-20zł. Malować przy dobrej pogodzie możesz w osłoniętym miejscu, najlepiej polać podłoże wodą Po malowaniu dopiero z 2-3 dni minie póki lakier odpowiednio stwardnieje, chyba że wystawisz na słoneczko eleganckie Więc próby paznokcia itp. najlepiej odpuścić lub sprawdzać w miejscach niewidocznych.
Matowienie i odtłuszczanie -> podkład do plastiku -> matowienie podkładu -> w zależności czy metalik/perła czy akryl to baza z 2-3 warstwy i na to ze 2 warstwy bezbarwnego, albo sam akryl 2-3 warstwy
Mnie pucha 400ml lakieru metalik/perła i 400ml bezbarwnego wyniosła rok temu 50zł, podkład to jakieś 15-20zł. Malować przy dobrej pogodzie możesz w osłoniętym miejscu, najlepiej polać podłoże wodą Po malowaniu dopiero z 2-3 dni minie póki lakier odpowiednio stwardnieje, chyba że wystawisz na słoneczko eleganckie Więc próby paznokcia itp. najlepiej odpuścić lub sprawdzać w miejscach niewidocznych.