nie mam sruby problem rozwiazalem tak podlaczylem go jeszcze raz wszyatko poustawialem tak jak chcialem czyli PWA w nauce wyszlo 105 to przy biegu jalowym dalem -20 i +20 a pod obciazeniem -20 i +45 o ile dobrze pamietam korekcja szybkosci zamykania wszystko tak aby najszybciej pracowal potem pare rzeczy takich pielegnacyjnych <ok> czas nakładania sie faz itp. no i na koniec sruba przy parowniku zeby sonda oscylowala i narazie wszystko gra zobaczymy jak to bedzie sie zachowywac :mrgreen: jak bedzie cos nie tak to mam zapisane ustawienia przed moim dlubaniem :mrgreen:
a jeszcze jedna sprawa zauwazylem ze nie mam podlaczonego do centralki sygnalu z TPSu i dlatego mi glupial jak ustawilem tps lin. 0-5V cut off i na 50% mieszanki i 1500rpm to jak przekroczylem te obroty to lapal ostrego mula a jak jednak udalo sie go wkrecic na 4000rpm to spadal z obrotow jak na benzynie <ok> i walil w wydech jakby ktos z kalacha strzelal <ok> dlatego dzis bede o to walczyl :mrgreen: jak mi sie uda to opisze jak zrobilem
[ Dodano: 2011-05-13, 16:33 ]
no to tak podłaczylem TPS i auto po ustawienu cut off hmuje silnikiem <ok>
ustawilem zuborzenie mieszanki na 52% i 1300rpm zaraz po puszczeniu gazu troche wali w wydech tak jakby ktos w stary smietnik jakas palal walil bo mam troche zrezany wydech :mrgreen: bez kata i srodkowego tzn zamiast jego jest rura :mrgreen:
i tak sobie mysle czy to strzelanaie nie szkodzi sondzie tzn tej juz nie zaszkodzi bo jest do wymiany
ale czy nowej nie zaszkodzi :?: :?: bo na gazie na przy 90C daje 0.05V i tak stoi na benie sietroche rusza ale nie oscyluje a doszedlem do tego po przeczytaniu innego tematu.
1. czy strzelanie z ryry bedzie szkodzic nowej sondzie??
2. jaka polecacie sonde bo nie chce wydac kasy na jakis szrot wole wiecej zaplacic ale raz a i ja mam sonde z 3 kablami
Prosze o profesionalna pomoc klubowiczow