Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Vectra c20NE]Przekładka instalacji gazowej-wybór podzepołów

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiek440
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

[Vectra c20NE]Przekładka instalacji gazowej-wybór podzepołów

Post autor: misiek440 » 08 maja 2011, 22:52

Witam wszystkich po bardzo długiej nieobecności, chciałem się Was poradzić mimo że już nie posiadam audiczki, mianowicie obecnie mam Vectre A 2.0 (c20NE wielopunkt/półgrupa 113KM) i chce zrobić przekładkę tzn w miejsce obecnego blosa wsadzić sekwencję.

I tu sie pojawia problem bo silnik ma dość niskie czasy wtrysku tak zwana pół grupa czyli wtryskiwacze parami. Komponenty które wybrałem na obecną chwile to

sterownik: Stag 300+
i teraz lepiej: reduktor Versus VR-L(do 200KM) czy ZAVOLI ZETA N do 150KM??

I ostatnia najgorętsza kwestia to listwa wtryskowa tu mam wielkie wątpliwości
wszędzie piszą że valtekaa najgorsze ale od dobrych znajomych słyszałem że może nie są rewelacyjne ale za to najtańsze w eksploatacji oraz nie sprawiają za wielu problemów.
Widziałem jak sie sprawują w Calibrze Turbo c20XE oraz VW corrado 2.0 8V (fullgrupa) i dawały rade (opcja czerowna) , ja się zastanawiam nad żółtymi jak myślicie dadzą rade?

Z chęcią wysłucham wszystkich za i przeciw. :-P

Dodam, że miesięcznie robie autkiem 2500-3000km, więc cene eksploatacji również biorę pod uwagę.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 11 maja 2011, 08:08

Elektronika jest OK wybierz Zavoli Zeta S i bedzie OK lub Scorpiona GT. Co do wtryskiwaczy to na wszystkich bedzie działąc ale kultura pracy bedzie nie porównywalna, wsadż Matrixy HD344 ewentualnie MJ i porządny filtr LPG i bedziesz zadowolonym tym bardziej ze chcesz kupic Staga+

Awatar użytkownika
misiek440
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: misiek440 » 11 maja 2011, 11:48

niestety matrixy wychodzą poza półkę cenową, fakt są podobno szybkie, MJ przemyśle bo cena jest do przyjęcia pytanie czy warto. O ile dobrze wiem czyszczenie i regeneracja walteków to parę złoty i sam sobie to zrobię a to duży plus.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 12 maja 2011, 17:24

Waldki sa troche za wolne i nie wyrabiaja na wolych obrotach, waldki sprawuja sie dobrze w autach z czasami wtrysku 3,5ms PB a Ty masz u siebie około 2,5ms góra 3 ms na wolnych. Mozna sobie z tym poradzic zakładajac waldi żółte o zmniejszonym skoku i bedzie w miare OK.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl