Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3/B4/8B] Naprawa przełączników zespolonych.

Wszelkiego rodzaju opisu napraw, instrukcje napraw itp.
funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 29 sie 2010, 23:12

NorbertGSX pisze:podmienić bezpiecznik
chyba przekaźnik :)
NorbertGSX pisze:sprawdzić bezpiecznik termiczny
a gdzie to się znajduje i jak to sprawdzić ?

P.S. lusterka też mi nie działają ale wyczytałem ze to wina przełącznika, swoją drogą wieści na ten temat może lepiej na mój post o Audi, bądź na PW bo trochę odbiegliśmy od tematu :-)

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Re: [B3/B4/8B] Naprawa przełączników zespolonych.

Post autor: ysiul » 25 kwie 2011, 11:42

Solskier pisze:Jak ktoś ma problem np z wycieraczkami to musi dobrać się do prawej części przełączników
Czy li jak np wycieraczki zatrzymują mi się w różnych pozycjach na szybie jeśli pociągnę dźwignię w dół to wina przełącznika czy przekaźnika :?:
Albo jak włączę na czasowe to ie raz chodzi dobrze tzn. włącza się co jakiś czas i nagle zaczynają chodzić bez przerwy :-?

Awatar użytkownika
kroliqster
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kroliqster » 12 maja 2011, 17:49

koldzy szukam i znalezc nie moge. mianowice jak zdjac kierownice z poduszka. boje sie robic tego metoda prob i bledow. moglby ktos pomoc ?

Awatar użytkownika
Pavell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Pavell » 12 maja 2011, 20:10

Awatar użytkownika
kroliqster
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kroliqster » 14 maja 2011, 22:53

dzieki wielkie, szukajka z forum mi nie działa ale przegladalem

pozatym dzisiaj mialem chwile zeby sie tym pobawic i pierwsze co bez rozbierania posikałem pajaka preparatem kontakt s i wszystko chula :) wiec daje sobie spokoj narazie. W razie czego zapasowy pajak lezy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pavell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Pavell » 15 maja 2011, 11:03

kroliqster pisze:szukajka z forum mi nie działa ale przegladalem
Ja nie patrze w szukajce na forum :-P tylko w google wklepuje jaki mam problem z dopiskiem na końcu "audi 80" i prawie zawsze w szybki sposób znajduje to co mi potrzebne.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
obcy21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: obcy21 » 04 lip 2012, 16:53

odgrzebię i dodam uwagi od siebie.
1. pamiętajcie że jak sprawdzacie czy naprawa pomogła to cały pająk musi być złożony(część od świateł i część od wycieraczek). U mnie np. nie działały kierunkowskazy jak nie miałem podłączonej części od wycieraczek.
2. przy składaniu upewnijcie się że klakson będzie działał. ja wsadziłem "pająka" najgłębiej jak można i montując kierownicę nie miałem klaksonu(brak styku). Pająk przesunięty delikatnie do przodu i wszystko wróciło do normy.

i dodatkowa sprawa już poruszana, uważajcie na blaszkę od włączania świateł bo jak troszkę będzie źle przygięta to świateł nie ma bądź są jak sobie same chcą...

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 09 wrz 2012, 02:32

Witam

Jestem na etapie czyszczenia stykow(brak dlugich swiatel) starego pajaka, nowy zakupiony pare miesiecy temu juz szfankuje. Pytanie odnosnie srodkow chemicznych do zabezpieczenia stykow. Mm zamiar uzyc tych w sprayu (motip) i wazeline techniczna. Czy taki zestaw bedzie odpowiedni? Styki wyczyscilem papierkiem sciernym.

Zauwazylem tez ze co niektorzy mieli problem z dymkiem w okolicy prawej czesci pajaka (wycieraczki) po przekreceniu kluczyka. Ja u siebie tez zaobserwowalem te zjawisko. Zarowno na starym jak i nowym pajaku. I w obudwu przypadkach padaja swiatla drogowe. Czy jest to powiazane? Czy koledzy rozwiazali ten problem? Bo mpze wina lezy gdzie indziej, co powoduje wlasie wypalanie stykow i dymek.

Pozdrawiam i bardzo wielkie gratki za obydwa fotostory. Bardzo pomocne i mam nadzieje ze uda mi sie doprowadzic pajaka do porzadku.

witoldb1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: witoldb1 » 09 wrz 2012, 13:11

witam ! mam problem z przełącznikiem zespolonym wymieniłem z kwadratoych na okrągłe ale od lewej kostki zostaje mi więcej kabli co ztym zrobic koloru niebiesko-czerwony i czerwono niebieski i brakuje mi wycieraczek i kierunków resza działa to znaczy światła postojowe mijania i drogowe i awaryjne pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: 2012-09-09, 13:14 ]
przepraszam od prawej strony już mi sie wszystko mięsza wkażdym razie niemam kierunków i wycieraczek juz drugi dzień nad tym siedze i lipa dajcie mi jakieś zdjęcia co i jak amoże jakies rysunki pomóżcie proszę

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 17 wrz 2012, 14:11

całą regenerację przeprowadziłem zgodnie ze wskazówkami Kolegów w pierwszych postach. Wszystko posmarowałem jeszcze wazeliną techniczną, użyłem spraya do czyszczenia elektryki i spraya konserwującego. wszystko poskładałem i chodzi teraz bardzo cichutko ( szczególnie kierunki). przy wkładaniu do auta zauważyłem, że nie ustawiłem dobrze tego białego plastiku do wybijania kierunków - musi być schowany do środka. ale trzykrotne rozebranie i złożenie "pająka" doprowadziło mnie do perfekcji w składaniu, szczególnie sprężynek, z którymi jest najwięcej problemu.

duże <piwo> dla prekursorów problemu.

Awatar użytkownika
elektronic
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wiesław

Post autor: elektronic » 17 wrz 2012, 20:27

Koledzy jak wam cosik dymi przy kierownicy to najpewniej pająk od wycieraczek. Już to przerabiałem https://audi80.pl/b4-abk-cos-sie-kop ... htm#316136 Jeśli stary kupujemy nowy bo tam już nie ma co naprawiać... Jeśli nowy to reklamacja - o ile paragon mamy
Ostatnio zmieniony 14 paź 2012, 14:28 przez elektronic, łącznie zmieniany 1 raz.

BABSON80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

przełącznik

Post autor: BABSON80 » 14 paź 2012, 12:50

Witam jakiś czas temu też padł mi ten przełącznik :evil: więc zabrałem się do regeneracji według waszych wskazówek nie było łatwo z tym ustroństwem ale udało się reanimowac to cudo <piwo> dzięki za pomoc

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: tomek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Re: przełącznik

Post autor: Tomcionerwus » 29 paź 2012, 23:36

Witam wszystkich od pewnego czasu miałem problem z manetkami od wycieraczek.
Weekend jak sie wziałęm za to wyjałem cały mechanizm wycieraczek z silnikiem i nic mi nie pomoglo, al e za pomoca waszego teamtu zabrałem sie za manetki zdjałem wyczysciłem posprawdzałem wszystko czy gdzie sciezki nie sa uszkodzone i wychodzi ze jest wporzadku..

Ale ostatnio grzebałem przy bezpiecznikach i tu sie zaczeła zabawa ktory jest przekaznik ze sterownikie i wysżło na jaw gdzie stała wina całego zamieszania.Poprostu niedokladnie docisnałęm przekazni i wszystko wrociło do normy...

Fajnie ktos umieszcza takie rzeczy jak naprawic samodzielnie niektore elementy samochodu.
pozdrawiam wszystkich...

Soniak87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Soniak87 » 13 gru 2012, 23:52

Ma ktos fotostory naprawy pająka a dokładnie brak świateł mijania szaleństwo drogowych, rączki kwadratowe pająk nierozbieralny?
Obrazek

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 08 wrz 2013, 17:58

Odgrziebie trochę temat ja po rozebraniu pająka w drobny mak po przeczyszczeniu styków i reszty dalej nie mam świateł mijania reszta jest może jakaś ścieżka sie przepaliła bezpieczniki sprawdzone

ODPOWIEDZ

Wróć do „Naprawy”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl