[1Z] Przewód od zegarów VDO
[1Z] Przewód od zegarów VDO
Witam.zakupiłem nowe zegary VDO(predkosciomierz i naliczanie się zesr...ło.O numerach 8AO 919 033 CT(moje stare były bez obrotka i końcówka numeru CA).Wszystko działa,kozys bo obrotek,ale wskazówka od temp.cieczy silnika leży.Gość sprawdzał i powiedzaił,że przed wysyłką działał.Jest tam od tyłu przymocowany taki zielony kabelek(w moich zegarach tego niema) i on twierdzi,że to było podłączone do jakieś kostki.Kto wie co to i gdzie podłączyć, żeby wskaźnik działał?Jak włożę moje zegary to wskazówka pokazuje prawidłowo.także wnioskuje,że kabelek powinien być podpięty.daje zdjęcie.
zegary VDO + zielony przewód
zegary VDO + zielony przewód
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co to za chora rzeźba? :shock:
Ty weź ten przewód wywal, poluzuj nakrętkę przy potencjometrze która go trzyma i wywalaj, no chyba że chcesz coś spalić :roll:
Ale ludzie mają pomysły, normalnie prowizorka wyborowa z tym przewodem i nie wiadomo do czego on miał być, ale normalnie takiego dziadostwa nie ma w liczniku.
Nie działanie wskaźnika temp. cieczy na 100% nie ma żadnego związku z tym przewodem, zobacz czy są dobrze przykręcone nakrętki trzymające ten wskaźnik, spróbuj też podmienić go na ten ze starych zegarów. Jeśli będzie wtedy działało to znaczy że sam zegar od temp cieczy jest martwy.
Ty weź ten przewód wywal, poluzuj nakrętkę przy potencjometrze która go trzyma i wywalaj, no chyba że chcesz coś spalić :roll:
Ale ludzie mają pomysły, normalnie prowizorka wyborowa z tym przewodem i nie wiadomo do czego on miał być, ale normalnie takiego dziadostwa nie ma w liczniku.
Nie działanie wskaźnika temp. cieczy na 100% nie ma żadnego związku z tym przewodem, zobacz czy są dobrze przykręcone nakrętki trzymające ten wskaźnik, spróbuj też podmienić go na ten ze starych zegarów. Jeśli będzie wtedy działało to znaczy że sam zegar od temp cieczy jest martwy.
Jeżeli wcześniej była wersja z ,,big-benem" to przełożenie samego obrotka spowoduje jego nie działanie. W takim przypadku pozostaje przełożenie płyty licznika wraz z obrotkiem... lub dolutowanie pinów i mostka do starej.trepek pisze: A czemu nie włożysz obrotomierza do swoich starych zegarów?
Nie utrudniaj sobie życia Wsio będzie działać.
miałem big bena.andi77 przełożyłem do starej płyty,przelutowałem piny ale zegarek elektroniczny mi nie działa(jakby nie było zasilania),obrotek działa.Wytłumacz mi jaki mostek trzeba przelutować do starej płyty?Czy ma te mostek wpływ na to że nie nie ma zasilania na zegarku?Co do tej płyty,że wskaźnik od temp.cieczy nie działał to ścieżka od masy była przepalona-niezła zwara musiała pójść.Dlatego był taki kabel dołączony do masy.
wasermann, A dolutowałeś piny do zasilania zegarka elektronicznego (nr. 1 na fotce)?
Mostek do podświetlenia zegarka robisz łącząc za pomocą kabelka 2 punkty zaznaczone na fotce nr.2.
Oczywiście po tym zabiegu musisz dołożyć zarówkę do podświetlenia zegarka w miejsce nr.3 <ok>
[ Dodano: 2011-05-14, 13:50 ]
andi77, Ewentualnie przełóż płytę licznika z wersji z obrotkiem... jeżeli takową posiadasz. Wtedy nie trzeba nic lutować.
Mostek do podświetlenia zegarka robisz łącząc za pomocą kabelka 2 punkty zaznaczone na fotce nr.2.
Oczywiście po tym zabiegu musisz dołożyć zarówkę do podświetlenia zegarka w miejsce nr.3 <ok>
[ Dodano: 2011-05-14, 13:50 ]
andi77, Ewentualnie przełóż płytę licznika z wersji z obrotkiem... jeżeli takową posiadasz. Wtedy nie trzeba nic lutować.