[B4 1Z] Problem z odpaleniem auta na zimnym silniku
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] Problem z odpaleniem auta na zimnym silniku
Witam Serdecznie.
Mój problem dotyczy odpalenia mojej Audi 80 1.9TDI (1Z) na zimnym silniku.
po przekręceniu kluczyka leci białym dym z rury i jest bardzo duży problem aby odpalić auto.
Jak się już uda odpalić przejadę 200-400metrów zgaszę silnik, to już nie ma problemu z jego ponownym odpaleniem. Pomocy
Mój problem dotyczy odpalenia mojej Audi 80 1.9TDI (1Z) na zimnym silniku.
po przekręceniu kluczyka leci białym dym z rury i jest bardzo duży problem aby odpalić auto.
Jak się już uda odpalić przejadę 200-400metrów zgaszę silnik, to już nie ma problemu z jego ponownym odpaleniem. Pomocy
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 07:57 przez pawel_wodzu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
tak tylko nie mam z nim problemów jeśli chodzi o osiągi (przyspieszenie) czy spalanie. nic się nie zmieniło.
Muszę podjechać do elektryka bo dziś jak sprawdzałem to nie grzeją mi świece bo nawet kontrolka nie chce się zaświecić, oraz przypuszczam iż problemem będzie filtr paliwa (nieszczelność) bo jak zgaszę auto to całe paliwo cofa się i widzę że dostaje za mało na odpalenie.
Muszę podjechać do elektryka bo dziś jak sprawdzałem to nie grzeją mi świece bo nawet kontrolka nie chce się zaświecić, oraz przypuszczam iż problemem będzie filtr paliwa (nieszczelność) bo jak zgaszę auto to całe paliwo cofa się i widzę że dostaje za mało na odpalenie.
W silnikach TDI świece grzeją tylko poniżej temperatury 5*C, więc tu masz wszystko ok.pawel_wodzu pisze:nie grzeją mi świece bo nawet kontrolka nie chce się zaświecić,
To że nie masz problemów z osiągami nie znaczy że masz kąt w porządku, wczoraj gibaj, dałby se łep uciąć że ma kąt w porządku, a jednak się mylił :mrgreen:pawel_wodzu pisze:tak tylko nie mam z nim problemów jeśli chodzi o osiągi (przyspieszenie) czy spalanie.
Podepnij najpierw VAG-a, potem będziesz gdybał
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie szukaj dziury w całym Nie grzeją, bo nie mają grzać ,za ciepło :mrgreen: na grzanie musisz poczekać aż temp.na zewnątrz spadnie do ok.5 stopnipawel_wodzu pisze:Muszę podjechać do elektryka bo dziś jak sprawdzałem to nie grzeją mi świece
No i sam znalazłeś przyczynę nie odpalania na zimnopawel_wodzu pisze:oraz przypuszczam iż problemem będzie filtr paliwa (nieszczelność) bo jak zgaszę auto to całe paliwo cofa się
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80