[B4] błoto i piasek na progu
[B4] błoto i piasek na progu
próbował ktoś coś z tym zrobić ?po obydwóch stronach progu wywala mi z nadkola wszystki syf z drogi , może da sie jakoś nadkole uszczelnić czy jakies chlapacze zalożyc troche to denerwujace jest jak dla mnie
Cześć wilu8. Na te błoto jest patent i to oryginalny. Ja w swojej poprzedniej Audi 80 B3 - wersja na złe drogi miałem takie gumki, które były przyklejone do dolnej krawedzi drzwi i chroniły próg przed zabrudzeniem. Te gumki nie były widoczne po zamknieciu drzwi. Niestety w B4 już tego nie mam a szkoda, bo teraz mam to samo. Poszukam w ETKA numeru tych gumek i jutro sprawdzę w serwisie ile kosztuje taki wynalazek.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Ja mam tak samo jak kolega czarekj, w swojej B3. Moja audi jestw wersji na złe drogi. Czyli uproszczone zawieszenie, ochronna czarna folia na dolnych częściach drzwi i te gumowe nakładki na ich dolnych krawędziach. Muszę przyznać, że progi są czyściutkie. Ale mimo wszystko, tym bardziej jeśli nie macie takich nakłądek, to osobiście polecam wyczyścić progi od czasu do czasu jakimś olejem penetrującym, który wypiera wodę, a ponadto wnika we wszystkie zakamarki co ma dość dobre właściwości antykorozyjne. No i po tym zabiegu najlepiej by było założyć chlapacze, bo nic tak nie denerwuje jak ciągle brudne okolice nadkoli.