Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL B4] sterowanie oraz zmiana tyłu na elektrykę...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
panda86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ALL B4] sterowanie oraz zmiana tyłu na elektrykę...

Post autor: panda86 » 14 maja 2011, 22:03

Witam, mam następujące pytania, mam z tyłu korbki - jeżeli chciałbym zmienić na elektrykę to wystarczy założyć silniczki + elektryka czy zmiany są powazniejsze..?

Druga sprawa to taka - przednie szyby mam w elektryce, stronę kierowcy jak przycisnę to szyba otworzy się sama, jeżeli chce otworzyc stronę pasażera to musze trzymać guzik, co poradzić na to aby też po "kliknięciu" szyba opuszczała sie samodzielnie..? Czy da radę zrobić tak aby podnoszenie szyb odbywało się też na tej zasadzie?

jeżeli zmieniłbym tył na elektrykę to da radę też zastosować opcję z kliknięciem?

z góry dziękuję - pozdrawiam,
Dawid.

Awatar użytkownika
andi77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: andi77 » 14 maja 2011, 22:37

panda86 pisze: Druga sprawa to taka - przednie szyby mam w elektryce, stronę kierowcy jak przycisnę to szyba otworzy się sama, jeżeli chce otworzyc stronę pasażera to musze trzymać guzik, co poradzić na to aby też po "kliknięciu" szyba opuszczała sie samodzielnie..? Czy da radę zrobić tak aby podnoszenie szyb odbywało się też na tej zasadzie?
Tak jest w oryginale... czyli masz sprawne :shock:

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 15 maja 2011, 12:37

Druga sprawa to taka - przednie szyby mam w elektryce, stronę kierowcy jak przycisnę to szyba otworzy się sama, jeżeli chce otworzyc stronę pasażera to musze trzymać guzik, co poradzić na to aby też po "kliknięciu" szyba opuszczała sie samodzielnie..? Czy da radę zrobić tak aby podnoszenie szyb odbywało się też na tej zasadzie?
Tak jak andi77, powiedział, tak jest w oryginale. Jak chcesz udoskonalić to rozwiązanie to musisz zamontować inny moduł sterujący.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 15 maja 2011, 12:48

Jak chcesz szyby z tył w elektryce to musisz kupić podnośniki tył, klamki z guzikiem od sterowania szybek, wiązka na 4 elektryczne szyby, panel przedni pod elektrykę 4 szyb.

A z tą lewą szybką jest wszystko ok.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 16 maja 2011, 17:20

MIODEK pisze:wiązka na 4 elektryczne szyby
nie jest ona konieczna, wystarczy pociagnac od przednich przyciskow odpowiednio trzy przewody na jedne drzwi i drugie trzy przewody na drugie tylne drzwi, na zasilajacym przewodzie wstawiasz przycisk w szeregu co odlacza z panelu kierowcy tylne szyby

master86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: master86 » 18 maja 2011, 16:58

Moje pytanie jest takie same jak kolegi tez chce tak zrobić mam wszystko oprócz silniczków, czy muszą to być silniczki koniecznie od Audi 80 czy mogą byc od jakiegoś innego samochodu innej marki.

Awatar użytkownika
andi77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: andi77 » 18 maja 2011, 22:38

master86 pisze:czy mogą byc od jakiegoś innego samochodu innej marki.
Kupuj tylko ori do ,,osiemdziesiątki". Z B3 lub B4... bez różnicy, bo są identyczne. Oczywiście pomijając cabrio i coupe (tam są inne z racji szerszych drzwi).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl