[ b4 1z] klimatyzacja co chwile sie odłącza sie
jezeli chodzi o czerwona wtyczkę to ja nie zauważyłem różnicy, zmostkowana zółta włącza drugie bieg wentylatórów a jezeli chodzi o zielona to po odłączeniu wtyczki jak silnik chodził klima włączała i wyłączała sie bez zmian ale po zmasowaniu i uruchomieniu pożniej silnika to klima właczyła sie na jakies 3 s i sie wyłączyła na dobre - czekałem tak nie cała minute i złaczyłem wtyczke i uruchomiłem silnik i ac to wróciłem do punktu wyjscia , Dwóch jednoczesnie zapomniałem a jesczze jedno pytakó od czego jest ta mała jednożyłowa zielona wtyczka przypieta obk duzej zielonej
Prawdopodobnie mówisz o tej co jest podłączone sprzęgło w klimie tam z tego co kojarzę powinien być plus lub nie w zależności od tego jak uruchamia się sprężarka. A powiedz mi czy dobrze chłodzi Ci w środku?? Powiedzmy gdybyś dał nadmuch na środkowe kratki AC na minimum i zmierz jaką masz temperaturę na środkowych kratkach oczywiście reszta zamknięta.
- tokarka606
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
Nie wiem dokładnie jak powinno być w audi ale w bmw e36 mojego kolesia sprężarka działa dokładnie tak jak piszesz.jugo007 pisze:witam kolegów czytam temat i według mnie wszystko macie dobrze załozyłem juz 3 klimy sobie i 2 kolegom nawet są zdjęcia na forum jeśli jest wszystko dobrze to spreżarka wiecej stoi niż pracuje w szczegulności na wyższych obrotach szukacie problemu którego niema
Ja u siebie nie zaobserwowałem nigdy żeby sprężarka się wyłączyła ,w a4 też nie.
W różnych markach układy klimatyzacji różnią się między sobą szczególnie metodą rozprężania.
W audi jest to chyba najprostsze rozwiązanie tzn.dławik.