[all] Przepalona ścieżka PCB licznika - co jest winowajcą.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Każdy ma swoją taktyke operacyjną... <ok> Chyba najważniejsze jest to, aby działało to po zabiegu... Również nieraz głaskam styki papierem drobnym, chociaż musze przyznać, że jak dojście do styku jest, to wole dmuchnąć komuś z domu pilnik do paznokci i nim to zrobić, bo lepiej zbiera od papieru... I teraz również można by sie kłócić o to, które zostawia większe rysy <haha>pawelrybak15 pisze:Skoro ten WD40 jest niby do wszystkiego to tak naprawdę jest do niczego
Do styków jak już to te preparaty które przedstawiłem wyżej, ja osobiście przecieram brudne styki drobnoziarnistym papierem ściernym, pozwala to też usunąć lekkie kratery itp
Dąże do tego, że nieważne jakim sposobem kto co robi... Ważne, aby jego działania odniosły długotrwały sukces, choćby te styki smarował marmoladą... <ok>
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Niezgadłeś panie Ty, bo ja nie miałem zamiaru nic zgadywać <haha>Szara80tkaTdi pisze:niezgadles
Miło, że wyjasniłeś znaczenie rys, ale to już chyba taka teoria, bo nikt w praktyce nie bedzie tego tarł czymś mega ostrym, bo chodzi, by zebrać lekką warstwe, a nie pół styku :lol:Szara80tkaTdi pisze:rysy powoduja ze szybciej w nich sie brud zbiera, a co dalej idzie za tym kolejny brud lepiej sie przyklei do tego ... itd
niewymagam, ale chętnie poczytam <ok>Szara80tkaTdi pisze:ale to juz tak jesli chcesz szczegolow
[ Dodano: 2011-05-28, 19:38 ]
Ooo, polać panu za to <wodka> Wiele działań teoretycznych w praktyce niema zastosowania niestety... A robić trzeba... <ok>andi77 pisze:Co jest lepsze... czysta teoria, czy praktyka?
Ja mam praktykę
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Szara80tkaTDI, z tymi rysami to nie masz racji :mrgreen:
Drobnoziarnisty papier ścierny nie zrobi stykom żadnej szkody, ja jestem z zawodu elektrykiem, w tym zawodzie pracuje, wiele razy różne styki czyściłem papierami ściernymi (oczywiście po uprzednim wyłączeniu napięcia :mrgreen: ) i nigdy nic złego z tego tytułu się nie wydarzyło. Często śniedziejące wstawki dolne w podstawach bezpieczników topikowych czyszczę właśnie drobnym papierem ściernym i po tym zabiegu nagrzewanie styków znika jak ręką odjął Zapewne niektórym znany jest problem zaśniedziałych tychże wstawek dolnych, przez co grzeją się one na styku z wkładką topikową, co powoduje jej przedwczesne przepalenie się. Tak jak pisałem, po zabiegu papierkiem ściernym nic złego się nie dzieje a nagrzewanie styków znika
Drobnoziarnisty papier ścierny nie zrobi stykom żadnej szkody, ja jestem z zawodu elektrykiem, w tym zawodzie pracuje, wiele razy różne styki czyściłem papierami ściernymi (oczywiście po uprzednim wyłączeniu napięcia :mrgreen: ) i nigdy nic złego z tego tytułu się nie wydarzyło. Często śniedziejące wstawki dolne w podstawach bezpieczników topikowych czyszczę właśnie drobnym papierem ściernym i po tym zabiegu nagrzewanie styków znika jak ręką odjął Zapewne niektórym znany jest problem zaśniedziałych tychże wstawek dolnych, przez co grzeją się one na styku z wkładką topikową, co powoduje jej przedwczesne przepalenie się. Tak jak pisałem, po zabiegu papierkiem ściernym nic złego się nie dzieje a nagrzewanie styków znika
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
jajca musza byc, szoda ze kazdy ma inna swoja racjemaciek12 pisze:niewymagam, ale chętnie poczytam
co do rys, to zapomnialem tam dodac, ze w wielu miejscach jest stosowany wysoki polysk nie na wyglad i aby pobudzic oko, zachwycajacych sie polyskiem, a wlasnie przeciw latwiejszemu przyleganiu wszelkich zanieczysczen