może ustawmy się na jakieś Lap Race :mrgreen: pierwsze zawody PKAgornik pisze:ustawcie się na kreskę
Audi 90 B3 SB - 10mm na pokładzie
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
pawelrybak15, na pewno to kopernik nie zyje.
gornik, powiedzial dobrze, bezsensowny spam i spekulacje ktore nie sa poparte jak narazie zadnymi dowodami. Ustawic sie, nagrac film i wtedy bedzie na pewno, o ile kierownik bedzie wiedzial ze sie sciga :mrgreen:
Po za tym troche sie spinace nt tych przyspieszen i kto kogo objedzie ale te silniki raczej nie byly projektowane z mysla o tym.
gornik, powiedzial dobrze, bezsensowny spam i spekulacje ktore nie sa poparte jak narazie zadnymi dowodami. Ustawic sie, nagrac film i wtedy bedzie na pewno, o ile kierownik bedzie wiedzial ze sie sciga :mrgreen:
Po za tym troche sie spinace nt tych przyspieszen i kto kogo objedzie ale te silniki raczej nie byly projektowane z mysla o tym.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
pawelrybak15, wyskocz kiedyś na hamownie tym sprzętem, to będzie coś tam wiadomo. Ale 12 sekund do setki to żadna rewelacja, zwłaszcza, że to licznikowa prędkość i pewnie zawyżona w stosunku do tej co w rzeczywistości. Zwłaszcza, że gdy jedziesz sam, to przyspieszenie powinieneś mieć lepsze od katalogowego. No i te mody jeszcze.
Każdy twierdzi, że to akurat jego egzemplarz trzyma serię :lol:
Każdy twierdzi, że to akurat jego egzemplarz trzyma serię :lol:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
po co dodatkowy pasażer i dodatkowe osłabienie osiągów? lepiej kamerkę zawieś sobie na szyi, wtedy ręce będziesz miał wolne
a swoją drogą, to miałem okazję pojeździć skodą octavią 1,9 TDI 90 km (I generacja) i muszę powiedzieć, że szału to nie robi. to są silniki robione pod ekonomię i trwałość, a nie pod osiągi. jeśli ktoś chce poszaleć takim TDI, to musi mieć co najmniej te 130 km
a swoją drogą, to miałem okazję pojeździć skodą octavią 1,9 TDI 90 km (I generacja) i muszę powiedzieć, że szału to nie robi. to są silniki robione pod ekonomię i trwałość, a nie pod osiągi. jeśli ktoś chce poszaleć takim TDI, to musi mieć co najmniej te 130 km
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie ma to jak sie odegrać za wyrażenie swojego zdaniabarto-team pisze:lepiej to wyzłomuj a nie zatruwaj środowisko...
Prędzej Twoja paskuda na złom trafi niż moje B3, a trujesz to Ty swoim gazownikiem, Diesel z racji tego że pracuje prawie non stop na nadmiarze powietrza w stosunku do paliwa spala w całości i emituje tylko CO2 + H2O, czarny dym który czasem widać to nic innego jak sadza, czyli po prostu węgiel, który nie jest toxyczny. Zresztą teraz mam tak wyregulowaną pompę że dymu jest bardzo mało, praktycznie mam tylko troszke dymu przy mocnym przegazowaniu na postoju i jak cisnę na 2 pierwszych biegach prawie do odcinki.
Panowie, prawda jest taka że te 80ki to już dawno powinny po muzeach stac, a ludzie dalej tym jeżdżą. Dla mnie najważniejsze jest żeby auto było w idealnym stanie technicznym i w miarę wyglądało a czy robi setkę w 12 czy 11,2s to juz mało ważne. Jakbym chciał osiagów to kupiłbym 16V, jakbym chciał klekota to bym jeździł klekotem i nawet nie chciałoby mi się bawić w te boost piny itd. Każdy silnik zaprojektowali do czego innego - SB miało być ekonomicznym dieslem z turbo, robiącym 500tys bez remontu, PM niezniszczalną benzyną którą kazdy naprawi pod domem a 1,8T miało dawać przyjemnosć z jazdy. Wiadomo że każdy z tych silników można zmodzić ale jak Helmut 23 lata temu kupował SB to nie po to żeby kręcić mu dawką i zostawiac czarną chmurę za sobą <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
no to i moje 3 grosze
wszystko mozna podkrecic i zmodzic, ale automatycznie skraca sie zywotnosc samochodu
Pawel, to nie tylko do ciebie ale rowniez do kazdego kto sie decyduje na wyjscie poza fabryke
wszystko mozna podkrecic i zmodzic, ale automatycznie skraca sie zywotnosc samochodu
Pawel, to nie tylko do ciebie ale rowniez do kazdego kto sie decyduje na wyjscie poza fabryke
Ostatnio zmieniony 11 cze 2011, 23:26 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.