GSF,
banał że tak powiem

ale z tyłem trzeba sie pomeczyc
ja robie w taki sposob (podobno modne jest nie zdradzanie tajemnic ale...)
tulejka długa na +/-350mm (wlasciwie rura) otwor wew: 38,5mm, srednica zew: '4x,cośtam' bo niemam jeszcze tej suwmiarki
w okuciu rękawa trzeba powiekszyc otwor wlasnie na te '43 lub i nawet 42,costam' i mozna albo nagwintowac otwor okucia i koniec tulei albo najzwyczajniej zaspawac (ale jak zaspawac to juz nie powiem, jak wiadomo guma sie topi ale...)
w pierwszej tulei srednice zew: mialem równe 44mm i to bylo bledem bo oringi w rękawie chwycily powietrze w srodku i nie bylo mozliwosci zeby pozniej ruszyc tuleje ale jakos sie udalo, tak wiec o pare mikrometrow musibyc mniejsza srednica zew.
w takim zestawieniu jak napisalem wyzej z tym rozmiarem 4x,costam i spawaniem odchodza sprawy typu slabe uszczelnienie.
aha i np dla kogos 1/8 cala przylacze jest za wolne (dla mnie tak) to mozna rozwiercic owtor i nagwintowac pod 1/4" (przewod pasuje 12/8 - taki jak wczeniej wkleilem - dzis doszedl)
ps. polecam zawory 5/3 (pieciodrogowe-trójpołozeniowe - mniej przewodow, wieksza funkcjonalnosc, polecam wójka google) niż duże i drogie zawory 1/2"
tyle, przodu nie podaje co i jak bo to juz chyba wszedzie zostalo napisane.
wyplata była słaba, wiec chyba znowu trzeba poczekac do lipca :oops:
pzdr