[b4 1z 92r bosch] problem z podlaczenie vag a kkl
[b4 1z 92r bosch] problem z podlaczenie vag a kkl
[ b4 ] [1z] witam,mam problem z polaczeniem sie z audi 80 [ b4 ] [1z] 92r, mam przejsciowke itd. dobrze podlanczam bo kilka razy sprawdzam zeby nie na odwrót itp, i nie moge za chiny pana sie polaczyc,wszystko wykrywa(porty usb i inne ustawione poprawnie) ale brak polaczenia.zwieralem tez piny na tych wtyczkach bialych i tez nic,odlanczalem przeplywke tez nic,kilkoma programami od vaga 3.11 do chyba 3.9. tez nic.podobno u mnie jest sie ciezko podlaczyc ale ze az tak ? , mam przeplywke boscha .
co mam zrobic sprawdzic itp ???
dodam ze mam win 7 ultimate oryginalny 32bit.
kabel kupiony na alle tanio... za 45zl z wysylka .
co mam zrobic sprawdzic itp ???
dodam ze mam win 7 ultimate oryginalny 32bit.
kabel kupiony na alle tanio... za 45zl z wysylka .
Ostatnio zmieniony 04 cze 2011, 22:30 przez VW_parts, łącznie zmieniany 4 razy.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
niewiem skad ci to porzyszlo do glowy, sam mam 92 i wszystkimi u siebie vagami lacze sie bezproblemowo, oraz deltascan-em co jest tylko do 1z laczy sie bezproblemu, mam winxpspeckom pisze:podobno u mnie jest sie ciezko podlaczyc
a w jakim celu? przeciez to nie kody blyskowespeckom pisze:zwieralem tez piny na tych wtyczkach bialych i tez nic
3.11 vagcom i sterowniki do kabla, musi ruszyc no chyba ze siadl ci bezpiecznik 21-szy i nie masz napiecia na czarnym gniazdku
tu masz sterownik do kabla, sam go uzywam http://hotfile.com/dl/119863436/7650a46 ... a.zip.html
Ostatnio zmieniony 04 cze 2011, 22:48 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystkie bezpieczniki sprawne ,sprawdzalem pojedyńczo3.11 vagcom i sterowniki do kabla, musi ruszyc no chyba ze siadl ci bezpiecznik 21-szy i nie masz napiecia na czarnym gniazdku
[ Dodano: 2011-06-04, 22:31 ]
mam winxp
a ja mam win 7 i moze dlatego niechce sie polaczyc.
we wtorek bede mial innego lapka i tam zainstaluje xp sp3 moze wtedy ruszy.ale robie wedlug zgodnosci z xp sp2 sp3 i tez nic
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Szara80tkaTdi pisze:na tym kompie co u siebie patrze, jest win xp sp2, choc watpie aby to mialo znaczenie az takie, kiedys jak brat mial viste tez gralo, no nic zobaczymy co we wtorek ci wyjdzie
a da sie sprawdzic czy ten bialy port wogóle działa ?? jakimś miernikiem (mam) czy czyms ? moze sie coś od niego odlaczylo ?? , moze bezpiecznik ( ten nr 21 ) nie jest taki jaki powinien byc ( a niewiem jaki jest czy to ma az takie znaczenie ?) .
probowalem wgrac ten twoj sterownik ale pisze mi ze mam aktualny sterownik.
moze cos w ustawieniach zle mam ustawione ( bo robione wedlug instrukcji z plyty cd ) nawet te predkosci co byly 4096 zrobione na 512kb/s i opoznienie z 16 na 1s ( ustawienia portu zaawansowane )
jak ty to masz tam ustawione ?? bo moze na xp sa inne ustawienia ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
w ustawieniach nic nie robilem, czyli takie jakie sobie program sam ustawia, bezpiecznik nr 21 jest tylko na gniazdo czarne, gniazdo biale idzie bezposrednio z kompa silnika, oba przewody
nieiwiem dokladnie jakie sa napiecia na tej bialej kostce, na czarnej jest napiecie instalacji auta czyli te 12v
co do czasu opoznienia to jest standardowo ustwione na 16, juz nie pamietam czego, i ta przepustowosc na te 4tys z groszami
wrazie co to zainst to co tutaj, bo to mi chodzi bezproblemowo http://hotfile.com/dl/119873686/f1c0411/1z.zip.html
nieiwiem dokladnie jakie sa napiecia na tej bialej kostce, na czarnej jest napiecie instalacji auta czyli te 12v
co do czasu opoznienia to jest standardowo ustwione na 16, juz nie pamietam czego, i ta przepustowosc na te 4tys z groszami
wrazie co to zainst to co tutaj, bo to mi chodzi bezproblemowo http://hotfile.com/dl/119873686/f1c0411/1z.zip.html
ok jutro sprobuje na tym lapku co mam , dzieki jak coś ,jak mi sie uda z tym co mi dałeś to stawiam ci flache
[ Dodano: 2011-06-05, 00:14 ]
teraz zauważyłem ze źle podpinałem ta wtyczke czarną, to znaczy kabel jest zle wyprofilowany,bo tam gdzie pol okragle to jest minus ( a wedlug twojego rysunku to jest plus ) wiec niewiem czy sie urzadzenie juz nie spalilo ??? to juz 2 które kupilem i pewnie by tak ciagle bylo poki bym dzisiaj nie zobaczyl tego obrazka
[ Dodano: 2011-06-05, 00:14 ]
Szara80tkaTdi pisze:w ustawieniach nic nie robilem, czyli takie jakie sobie program sam ustawia, bezpiecznik nr 21 jest tylko na gniazdo czarne, gniazdo biale idzie bezposrednio z kompa silnika, oba przewody
teraz zauważyłem ze źle podpinałem ta wtyczke czarną, to znaczy kabel jest zle wyprofilowany,bo tam gdzie pol okragle to jest minus ( a wedlug twojego rysunku to jest plus ) wiec niewiem czy sie urzadzenie juz nie spalilo ??? to juz 2 które kupilem i pewnie by tak ciagle bylo poki bym dzisiaj nie zobaczyl tego obrazka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
a jednak dobrze podlanczalem, ale dalej nic, miernikiem sprawdzane i w we wtyku czarnym napiecie jest ~ +12v a na bialym jest okolo 680 ohmów. czyli wtyczki sprawne ,tylko za chiny niechce sie polaczyc,najdziwniejszy jest ten program delta skan ,pisze ze fejs wykryty na porcie com 3 ( a ja mam na 1) jak zrobie na com 3 zeby delta wykryla ( to pisze ze nie wykryty) co za badziewie, ja juz rozkładam ręce. każdy sie może połaczyć tylko nie ja. ((.Szara80tkaTdi pisze:na taki wypadek sa diody montowane, zeby prad w drugim kierunku nie poszedl, no ale poki nie podlaczysz sie nie dowiemyspeckom pisze:wiec niewiem czy sie urzadzenie juz nie spalilo
chyba ze te kable sa h....a warte z tego allegro ale widze ze pozytywy dostaja sprzedawcy.
takie same kable sprzedaje tez viaken tyle ze ma drozsza marże a pewnie to tosamo co reszta.
może ktos ma jakiś sprawdzony fejs używany ?? to chetnie kupie ( tanio :p )
[ Dodano: 2011-06-06, 05:33 ]
??
a zes kotleta odgrzal. jest 1 myk z kablem i jak go zle podlaczysz to kabel juz szrot. (trzeba sprawdzic miernikiem który to plus )oOo pisze:Czy udało Ci się w końcu połączyć, i skąd wniosek ze 680 ohm jest ok?speckom pisze: a jednak dobrze podlanczalem, ale dalej nic, miernikiem sprawdzane i w we wtyku czarnym napiecie jest ~ +12v a na bialym jest okolo 680 ohmów. czyli wtyczki sprawne
[ Dodano: 2014-03-04, 08:40 ]
odgrzewam kotleta
znowu mam problem z połaczeniem sie do a 80 tdi 92r ( auto znajomego )
mam kabel na com i program vag 3.11n czy coś takiego .nie moge sie połaczyć ze sterownikiem silnika a z abs-em sie łaczy normalnie.
czy może wina kabla ze nie jest na usb ? czy może coś trzeba zmienić w tym start baud ?
dodam ze napicie na czarnej wtyczce jest 12.45v czyli tyle ile ma aku na postoju.
proszę o pomoc