[b3 1.8s] gorące bebny po wymianie szczek
[b3 1.8s] gorące bebny po wymianie szczek
witam mam problem wczoraj wymianiane byly szczeki kiedy dotnelem bebnow po przejechaniu 2km byly gorace , po przejechaniu 5km az szedl dym , wydaje mi sie ze reczny sie zacisnol bo nie moge nawet go wziac do gory , jak odlaczyc reczny lub co robic? licze na wasza pomoc :oops:
- darioosh B3/B4
- Forum Audi 80
Miałem podobnie w Fiacie CC. Zdjąłem bębny i okazało się że mechanikowi pękły oryginalne sprężynki ściągające szczęki po puszczeniu ręcznego i założył dłuższe ( nie ściągały szczęk ) co powodowało ciągłe tarcie szczęk o bęben. Jakbym pojeżdził dłużej to musiałbym inwestować w kolejne szczęki.
Moja rada:
Zajrzyj do bębnów,może masz ten sam problem lub w ogóle nie założył tych sprężynek ???
Moja rada:
Zajrzyj do bębnów,może masz ten sam problem lub w ogóle nie założył tych sprężynek ???
albo po prostu ktoś wcześniej podciągnął linkę na regulacji ręcznego przyszły nowe szczęki i jest teraz za bardzo napięty popuść ręczny na lince chyba że będziesz widział że tam nie jest napięty to masz na samo regulatorach za bardzo podciągnięty, ale o tym powinien wiedzieć mechanik który Ci to robił a nie że wypuszcza Ciebie z niesprawnym układem