AR90QCRT 44 Rajd Festiwalowy
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
jest taki jak zamawiałem, jest tani i to widać, słabo wykonany, gąbki jest tylko 1/6 pojemności (nie wiem może tak ma być). mocowania są wygięte, pewnie powstało to uszkodzenie w trakcie transportu. Zamknięcie jest z plastiku. Nie ma nic za darmo, był tani i jest tanio wykonany. Mam nadzieję, że będzie działał mimo wszystko.
Praktycznie mam kompletny układ paliwowy, jutro jadę po przewody...aaa i jeszcze potrzebuje jeden filtr. ale to już pikuś.
G.
Franio. ATL to ATL i nie ma lipy...
Praktycznie mam kompletny układ paliwowy, jutro jadę po przewody...aaa i jeszcze potrzebuje jeden filtr. ale to już pikuś.
G.
Franio. ATL to ATL i nie ma lipy...
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
będzie oplot, wew około 8 mm. Do hamulców coś kojarzę, że alu nie może być - reaguje z płynem. Wiem, że te przewody się różnią od siebie i nie mogą być te same. Na pewno wszystkie przewody będą elastyczne z u wagi na to co się będzie działo w przyszłości.
Zbiornik jest szczelny...po prostu nie lubię tandety...
G.
Zbiornik jest szczelny...po prostu nie lubię tandety...
G.
Hmm to ciekawe, bo w ISA-Racing sprzedają aluminiowe przewody do hamulców, patrz foto, link
Pozdro
http://www.isa-racing.com/index.php/cat ... steme.htmlPräzisionsgezogenes Alurohr A|Mn 1-Legierung. Polyamid 12 beschichtet.
Außendurchmesser: 4,75 mm
Wandstärke: 0,9 mm
Temperaturbereich: -40°C bis 150°C
Platzdruck: 950 bar
Pozdro
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
Zgodnie z planem skończyłem wstawianie plex szyb
Uploaded with ImageShack.us
poniżej foto jak to wygląda, wszystko na razie odstaje i zamyka się na jeb.cie jak w kaszlaku. Chce to na razie poskładać do kupy a potem (może) będę wszystko dokręcał.
kilka moich ulubionych widoków
Do końca czerwca auto powinno być skończone.
G
Oczywiście bez pomocy, sam bym sobie nie poradził.
jest okej
poniżej foto jak to wygląda, wszystko na razie odstaje i zamyka się na jeb.cie jak w kaszlaku. Chce to na razie poskładać do kupy a potem (może) będę wszystko dokręcał.
kilka moich ulubionych widoków
Do końca czerwca auto powinno być skończone.
G
Oczywiście bez pomocy, sam bym sobie nie poradził.
jest okej
Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 15:11 przez Grzegorz7A, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
drzwi tyle odczuwalnie lżejsze,
przednie nieznacznie, jedynie o wagę szyby, silnika elkt szyb i profilu mocującego, no i oczywiście o boczki. W sumie myślałem, że to szyba jest najcięższa ale to same drzwi ważą znaczny % całości. Na pewno w przyszłości wymienię maski, drzwi na jakieś tworzywo albo coś. Tu widzę, że można sporo urwać z wagi.
Felg mam już kilka kompletów:
oryginalne talerze - na zimę 15 -z oponami, nowe lato
speedline te z tymi śrubami 15 - z oponami do upalania
jakieś oryginalne z b4 5 ramienne też 15 - z oponami do upalania
toora competicione 16 z nowymi slicami
no i czekam na 16 ats nie wiem co to za model ale są czarne - opony już mam - micheliny jakieś - raczej do treningu
docelowo będą r888 i r1r tylko nie wiem która na którą felgę czy 15/16
g.
przednie nieznacznie, jedynie o wagę szyby, silnika elkt szyb i profilu mocującego, no i oczywiście o boczki. W sumie myślałem, że to szyba jest najcięższa ale to same drzwi ważą znaczny % całości. Na pewno w przyszłości wymienię maski, drzwi na jakieś tworzywo albo coś. Tu widzę, że można sporo urwać z wagi.
Felg mam już kilka kompletów:
oryginalne talerze - na zimę 15 -z oponami, nowe lato
speedline te z tymi śrubami 15 - z oponami do upalania
jakieś oryginalne z b4 5 ramienne też 15 - z oponami do upalania
toora competicione 16 z nowymi slicami
no i czekam na 16 ats nie wiem co to za model ale są czarne - opony już mam - micheliny jakieś - raczej do treningu
docelowo będą r888 i r1r tylko nie wiem która na którą felgę czy 15/16
g.
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
Mam już wszystkie elementy układu paliwowego i teraz pytanie, który schemat zastosować?
opcja 1 i 2, może ktoś doradzi.
G
opcja 1 i 2, może ktoś doradzi.
G
Hej Grzesiu
Widze, że dzielnie walczysz <ok> Jest Git :mrgreen:
Szyby samemu wycinałeś? Jak gruba jest ta plexa?
Co do paliwa, to hmm... nie jestem pewny na 100% ale ja bym zrobił jak w opcji 1, bo nie wiadomo jak to będzie z zawirowanie paliwa w sp, jak zrobisz powrót centralnie do niego.
Jaką pojemność ma ten sp?
pozdro
Widze, że dzielnie walczysz <ok> Jest Git :mrgreen:
Szyby samemu wycinałeś? Jak gruba jest ta plexa?
Co do paliwa, to hmm... nie jestem pewny na 100% ale ja bym zrobił jak w opcji 1, bo nie wiadomo jak to będzie z zawirowanie paliwa w sp, jak zrobisz powrót centralnie do niego.
Jaką pojemność ma ten sp?
pozdro
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
plexa 2mm, akurat taką miałem, szablon z oryginalne, wycinane wyrzynarką z wąskim nożem do metalu, trzeba oskrobać po przecięciu bo nożyk topi rzaz, zeszlifować wsunąć. Można spróbować nawiercać otwory pod mocowanie bo ja wkręcałem i powstały mikro pęknięcia. Nie wiem jak przy jeździe czy nie będzie zasysać albo wypychać dlatego też wstępnie przykręciłem od zew. Pewnie można też nitować. Robota szybka i przyjemna. Więcej jest pracy z ustawieniem później drzwi.
Na boczki zastosuje grubszą plexi, chyba że wymyślę coś mocowania klamek, uchwyty do zamykania będą z taśmy
G
Sp ma 2.5 l w re5pect
Na boczki zastosuje grubszą plexi, chyba że wymyślę coś mocowania klamek, uchwyty do zamykania będą z taśmy
G
Sp ma 2.5 l w re5pect